Slider

Follow

9-vuotis synttärit ja mitä oli tarjolla

maanantai 28. maaliskuuta 2022


Maaliskuu lähenee loppuaan. Se on aina ihana kuukausi monestakin syystä.

Maaliskuu on ensimmäinen kevätkuukausi, ja se tuo todellakin iloa ja aurinkoa mukanaan!

Maaliskuussa juhlitaan aina myös poikamme Eliaksen synttäreitä. Aika kiva kevään korkkaus!







Tämän vuoden synttärit päästiin juhlimaan ekaa kertaa uudessa kodissamme! 

Alakerta meillä ei ole mikään suuren suuri, mutta hyvin mahduttiin ja tunnelma oli kyllä ihana. Keväinen maaliskuun aurinko valaisi koko alakerran.





Usein synttäreillä on tarjolla jokin ruokaisa salaatti, mutta tällä kertaa tarjosin lämmintä kasvissosekeittoa ja valkosipulivoipatonkia lisukkeineen. Oli ihan kiva tarjota myös lämminruoka pikkusuolaisten lisäksi. Lisäksi kasvissosekeitto on vaivaton valmistaa, ja sen voi oikein hyvin tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi. Lisukkeena oli rucolaa, creme fraichea, paahdettuja auringonkukansiemeniä sekä krutonkeja.

Porkkanakakku on ainainen leivonnnaissuosikki (lisäksi olen aivan surkea leipomaan kakkuja), joten leivoin porkkanakakkua tälläkin kertaa. 


Mitään luottoreseptiä minulla ei ole, mutta instabloggaaja ystäväni Hanna @hannankotona julkaisi juuri parahiksi muutama viikko ennen synttäreitä oman porkkanakakkureseptinsä, jota ihan pikkuisen muunsin omaan makuun sopivaksi. 

Olen aina tehnyt porkkanakakun inkiväärin kanssa, joten lisäsin sitä tähänkin reseptiin.





Porkkanakakku

𝐏𝐨𝐡𝐣𝐚:

3 kananmunaa

3dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

11/2 tl vanilijasokeria

3tl kanelia

2tl inkivääriä

n.4dl porkkanaraastetta (vajaa 4 porkkanaa)

150g voita sulatettuna


𝐊𝐮𝐨𝐫𝐫𝐮𝐭𝐮𝐬:
100 g voita,
200 g maustamatonta tuorejuustoa,
3 dl tomusokeria


𝐕𝐚𝐥𝐦𝐢𝐬𝐭𝐮𝐬:
Vaahdota ensin munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uuninpellille (uuninpellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä). Paista 200 asteessa noin 25min. Anna pohjan jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää vielä tomusokeri ja levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi ripottele koristeeksi hasselpähkinä- tai mantelirouhetta.





Tällä ohjeella porkkanakakusta tuli tosi hyvä ja mehevä, ja se sai paljon kehuja!

Lisäksi askartelin synttäreille omatekemiä viirejä, joista tuli kyllä tosi suloisia.

Käytin viireihin olemassaolevia papereita, pakkauspaperia ja silkkipaperia, ja sen lisäksi saman sävyistä kuvioitua lahjapaperia. Taitoin paperin kahtia, ja leikkasin siitä U:n mallisia paloja. Levitin paperin sisälle liimaa ja kiinnitin sen juuttinaruun.

Tällä idealla voisi helposti askarrella muunkinlaisia DIY-viirejä esimerkiksi lastenhuoneeseen!

Tässä vielä kuvien muodossa fiiliksiä meidän synttäripäivästä :)









Ihana synttärisankari!





-Sasa

Seuraa blogia myös Instagramissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa