Slider

Follow

Raskausviikot 22-24

sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

 

Istun tätä kirjoittaessani parvekkeella. Kevät on jo pitkällä. On niin lämmin, että päälläni on vain avonainen aamutakki. Kuvitella, että toissaviikolla minulla oli päälläni vielä toppatakki, eikä se ollut yhtään liikaa!


Nyt pitää nauttia tästä auringosta, sillä koko ensi viikoksi on luvattu sadetta. Juuri nyt sitä on lähes vaikea uskoa, kun aurinko paistaa porottaa ja vieressäni parvekkeella on kasa kevätkukkia odottamassa istuttamista. 

Orvokkeja, murattia, ja jotain pelargonin sukulaista. Kesäksi on tulossa vielä jotain muuta, mutta nämä olivat tällaisia jotka kestää hyvin keväällä ja jatkaa kukintoaan vielä pitkälle kesään.


Koska sairastuin koronaan, en päässyt ajallaan rakenneultraan. Se toki harmitti, mutta onneksi sain nopeasti uuden ajan. Kätilö oli aivan ihana, ja jutteli kanssamme koko ajan, kertoi mitä näkee ja jutusteli muuten vaan. Hän kehui vauvan olevan täydellinen. Kaikki oli tosi hyvin!


Ennen kuin ehdimme näkemään muita rakenteita, oli ensimmäinen näky ultrassa kun vauva makoili haarat levällään. Ajattelin heti, että ei epäilystäkään: meille on tulossa poika! Tämän jälkeen kätilö varovaisesti kysyi, haluaisimmeko tietää sukupuolen. Vastasin että no eipä tuossa hirveästi jäänyt epäselvyyttä, kovasti pojalta hän näyttää :D

Kaikki siis paremmin kuin hyvin siltä osalta, osaa nyt ottaa vähän rennommin.


Kävimme myös Uutelassa retkeilemässä ja grillaamassa koko perheen voimin. Lilja jaksoi kävellä koko matkan hienosti, ja maisemat oli niin kauniit. Meri oli tosi kirkas.


Viikon 24 lopussa vauva on noin 28 sentin mittainen päästä jalkoihin, ja painaa noin 665 grammaa. Jos vauva syntyisi nyt, sillä olisi jo pieni mahdollisuus selviytyä.
Vauva liikkuu tosi hyvin ja on aktiivinen kaveri, se helpottaa kyllä mieltä paljon! Ja jotenkin vauvasta tulee myös tutumpi ja läheisempi, ja siihen saa luotua suhdetta jo nyt raskausaikana.


Vaatehankinnat on jo hyvällä mallilla. Täytyy pestä viimeisimmät kirppisostokset ja sitten vähän katsoa, puuttuuko mahdollisesti vielä jotain. Hankittuna on nyt paljon sellaista perusvaatetta, mitä on helppo yhdistellä keskenään. Tosin olisi ihana ostaa vielä kaikkia suloisia ja herkullisia kuoseja! Edes muutaman bodyn verran.


Vointi on ollut muuten hyvä, itseasiassa liitoskivut ovat jopa helpottaneet nyt, mutta supistukset taas sitä vastoin lisääntyneet. Osa supistuksista on olleet niin napakoita, että saa hengitellä ja ne luo painetta peppuun. Tuosta paineesta itse vähän huolestuin. Mutta toisaalta aiemmat lapset ovat syntyneet rv 37-41, eli hyvillä viikoilla. Viimeksi vedet menivät 36+6 (tosin ultran mukaan vauva vastasi 8 päivää pienempää, ja lopulta kun synnytys lähti käyntiin se eteni hyvin nopeasti. 2cm auki tilanteesta meni noin 1h 45min kun vauva oli jo syntynyt. 

Kovempia supistuksia on tullut nyt vain muutama aina kerrallaan, mutta jos ensiviikollakin supistelee enemmän tai tulee noita kovia supistuksia, niin pitää olla yhteydessä neuvolaan tai äippäpolille, ja tarkistaa tilanne.


Aurinkoista (tai toivottavasti ei ainakaan kovin sateista :D ) viikkoa kaikille!


Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa


-Sasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa