Slider

Follow

Pääsiäisen suunnitelmat ja kaunis pääsiäisasetelma pöytään

torstai 1. huhtikuuta 2021


Olen jo aiemminkin todennut, että olen kaikenlaisten juhlien ystävä. Sen ei tarvitse olla isoa ja näyttävää, mutta hyvä ruoka, kauniisti katettu pöytä ja perhe sekä ystävät sen ääressä on asia, josta nautin suuresti!

Nyt poikkeusaikaan tulee suurin osa ajasta vietettyä ihan oman perheen kesken, mutta siitä huolimatta, että pöydän ääreen ei voi kutsua isompaa porukkaa, haluan viettää pääsiäisen ja hieman pidemmän vapaan juhlavammissa merkeissä ja hyvin syöden. Siskoni pyysin kuitenkin kylään ja syömään, ihana nähdä pitkästä aikaa.Pääsiäisen menu on vielä täysin hukassa, mutta tänään pikaisesti googlettelin hieman vaihtoehtoja. Esitin miehelle toiveen, että hommattaisiin sähkögrilli parvekkeelle.  Olisi aivan super ihanaa aloittaa kevätkausi grillaten!

Meillä ei ole koskaan ollut omaa grilliä, vaan ollaan grillattu ystävien luona tai nuotiolla. Mutta ajatuskin herkullisesta kotona grillatusta ruoasta saa veden kielelle! Pitää vähän selvitellä mitä vaihtoehtoja on, ja mitä kannattaa ottaa huomioon grilliä hankkiessa. Tosin parvekkeemme ei ole vielä kevätkunnossa (kiitos puuttuvan lasituksen), mutta olen jo tilannut sinne maton. Viime vuoden maton tuhosivat oravat..


Toivossa on hyvä elää, että se kerkeäisi tulla ennen pääsiäisen pyhiä. Uusi matto ja muutama narsissi, niin parveke näyttäisi jo paljon paremmalta!


Viikonloppuna on myös raskausajankuvaus, joka jäi aiemmin väliin koronatartunnan vuoksi. Odotan sitä tosi kovasti! Meidät kuvaa taitava Vera @mayflyvisuals. Olemme käyneet hänellä aiemminkin perhekuvissa. Veralla on uusi bohotyylinen studio, jolla en ole aiemmin käynyt. Tiedän jo nyt, että kuvista tulee aivan ihania! 

Vera tulee kuvaamaan myös synnytyksen, jos rajoitukset vain sallii. Se on mun suuri toive, mutta olen jo totutellut ajatukseen, ettei se välttämättä tule onnistumaan. Joka tietysti harmittaa, sillä tämä on luultavasti viimeinen mahdollisuus saada kuvia omasta synnytyksestä. Ollaan ajateltu että tämä jää meidän viimeiseksi vauvaksi.


Pääsiäiseksi tykkään aina laittaa jotain pieniä koristeita ja kokeilla uusia askarteluideoita.


Tällä kertaa kokeilin herkkää ja pastillinsävyistäkattausta. 

Pöydässä oli pellavaliina ja Pentikin astiasto sekä valkoiset kangasservietit. Muutama oksa maljakossa koristeltuna vanerisilla pääsiäiskoristeilla toi pääsiäisen tunnelmaa.


Tein myös viikonlopuksi asetelman pöytään, johon käytin värjättyjä munia ja leikkokukkia.Värjäsin munat punasipulilla ja kahvilla. Punasipulista pitäisi tulla kauniin rusehtavia munia, mutta ainakin omistani tuli aivan keltaisia! 

Taitoin sitten väriä vielä hieman kahvilla. Veitsellä koputtelin varovasti munan kärjen rikki. 

Liimasin seitsemän munaa puuliimalla kiinni toisiinsa kranssin muotoon. Puuliima tai erikeepperi ei todellakaan ehkä ole paras valinta tähän, sillä ne eivät kuivu tarpeeksi nopeasti. Ellei sitten satu olemaan astiaa, johon munat saa kasattua ympyrään sisäreunaa myötäillen. Mutta sain kuin sainkin omani liimattua, jonka jälkeen lisäsin munien sisälle vettä ja asettelin niihin valitsemani kukat. 


Lopputuloksesta tuli todella suloinen!
Kukkia jäi yli, ja sain niistä vielä tehtyä kauniin asetelman olkkariin. Pajunoksat asettelin valkoiseen maljakkoon ja ne jätin paljaaksi. Pelkistetty ilme toimii!


Viime vuonna tein marmorivärjättyjä munia jotka värjäsin punakaalilla, niistä tuli tosi näyttävän näköisiä.


Miten teillä vietetään pääsiäistä?


Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa

-Sasa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa