Slider

Follow

Raskausviikko 17

maanantai 22. helmikuuta 2021


Odotus lähenee jo puolta väliä (no, onhan tässä vielä viikkoja jäljellä mutta kuitenkin!) ja raskausviikko 17 on nyt ohitse.

Tällä viikolla vointi on ollut parempi kuin edellisellä, johtuen varmastikin siitä, että mies on ollut kotona ja itse olen saanut levätä enemmän iltaisin. Olen myös käynyt ajoissa nukkumaan, sillä en vain yksinkertaisesti pysy hereillä illalla! 

Mies on sitten tyytyväinen kun aloitetaan leffa, ja viiden minuutin päästä kuuluu vierestä kuorsaus.. Aamulla herään ilman herätystäkin 6:30-8:30 välillä.Tällä viikolla (rv18) minulla on neuvolakäynti terveydenhoitajalla, ja ensi viikolla neuvolalääkäri. Kaikki lääkärit eivät ultraa, eikä kaikissa neuvoloissa ole edes ultralaitteita, mutta meillä kuulemma voisi olla siihen mahdollisuus. Niin kovasti odotan, jos pääsisin näkemään pienen!

Np-ultra antoi viitteitä pojasta. Pienellä jännityksellä odotan, kumpi siellä majailee.

Vauva sai tällä viikolla työnimen Lätty. En ole itse kovinkaan työnimien ”fani”, yleensä ollaan puhuttu ihan vaan masuvauvasta tai vauvasta. Lätty syntyi, kun Lilja jatkuvasti remuaa ja pomppii mun päällä, ja aina varoitan pilke silmäkulmassa, että älä pompi äidin mahan päällä tai vauvasta tulee pannukakku. Poikien kanssa sitten naurettiin että joo vauva on ihan lätty jo. (Okei, kuulostaa näin sanottuna ehkä pahemmalta mitä on, mutta silloin oli hauskaa!)

Vauvan liikket tuntuu nyt selkeämmin ja usean kerran päivässä, mutta edelleen kuitenkin aika harvakseltaan ja hennosti. Parhaiten ne tuntuu, jos istun koneella tai vähän etukenossa. Kaksi kertaa olen tuntenut ne jo käteen asti! Vauva painaa viikolla 17 noin 135g ja on noin 16cm pitkä. Ja näyttää jo ihan pieneltä vauvalta!
Tänään kävin myös ekaa kertaa raskauden aikana kirppiksellä, ja sieltä tarttui vauvalle mukaan ensimmäiset pienet housut ja body. Ennen koronaa ja varsinkin vielä Lahdessa asuessa tuli käytyä kirppiksillä tosi usein.
Kirppistely vauvalle on kyllä ihanaa, vauvan vaatteita on yleensä hyvin tarjolla, ja käytettynä ostettuna niissä säästää ison summan. Kirppissaaliista kuvaa myöhemmin!

Synnytysaiheisia podeja olen edelleen kuunnellut (niistä muuten lista edellisessä postauksessa!), ongelmana vaan, että yleensä kuunteluun löytyy rauhallinen hetki vasta illalla, ja olen lukemattomat kerrat nukahtanut kesken podin. No, eipähän lopu kuunneltava kun voi luukuttaa samoja jaksoja illasta toiseen.. heh heh.

Koronarajoitukset ovat alkaneet jännittämään enemmän. Aiemmin sitä jotenkin uskoi ja toivoi, että loppukesästä rajoitukset voisivat hellittää. Tällä hetkellä tilanne on juuri päinvastainen: PK-seudulla ollaan mahdollisesti kiristämässä rajoja, kun muuntunut virus leviää. Jännittää myös altistuminen työpaikalla, varsinkin nyt kun esikouluryhmä jossa työskentelen, toimii koulun tiloissa.
Vahvana toiveena on saada synnytykseen mukaan miehen lisäksi tukihenkilö/valokuvaaja.

Tämä tulee olemaan suurella todennäköisyydellä mun viimeinen raskaus ja synnytys, ja olisi todella harmi, jos itselle tärkeät kuvat ainutkertaisesta hetkestä jäisi saamatta rajoitusten vuoksi.

Myös vierailut mietityttää, tällä hetkellä HUS-alueella isä/tukihenkilö saa vierailla vain tunnin päivässä, lapset ei ollenkaan. Muut kerkeää nähdä vauvan myöhemminkin, mutta todella kovasti toivoisin näkeväni muut lapseni pian synnytyksen jälkeen. Tietysti jos synnytys menee hyvin, niin ehkä pääsen jo pian sen jälkeen kotiutumaan! Viimeksi kuitenkin sairaalassa meni viikko, ja se tuntui IKUISUUDELTA. Oli niin kova ikävä lapsia.

Myös yksinäisyys vauva-aikana mietityttää. Tiedän kokemuksesta, että ilman koronaakin pikkuvauva-aika voi olla raskasta ja yksinäistä. Mitä se sitten on, on rajoitukset voimassa?

Ei voi nähdä edes sukulaisia ja ystäviä normaalisti, saatikka pääsen kerhoihin tai vauvan kanssa kaupungille kahvittelemaan. Viihdyn hyvin kotona, mutta kaipaan sosiaalisia kontakteja ympärilleni.

Viimeksi synnytys käynnistyi kuukautta ennen laskettua aikaa. Jos samoin käy nytkin, on puolet raskaudesta jo ohi!

 Tervetuloa viikko 18 <3Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa

 

-Sasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa