Slider

Follow

Syystunnelmaa parvekkeelle

torstai 1. lokakuuta 2020

Kaupallinen yhteistyö Veke.fi kanssaAjattelin olla ajoissa parvekkeen syyskuuntoon laittamisen kanssa, mutta kuinkas ollakkaan, viikot vain vierivät vauhdikkaasti eteenpäin!

Muutama viikko sitten ostin kyllä syyskukat ja kasvit, mutta vasta nyt istutin ne uusiin multiin ja ruukkuihin.

Onneksi kaiken pohjatyön tein jo keväällä, kun sisustimme uuden asuntomme parvekkeen täysin alusta. Kesäparvekkeen postaukseen pääset tästä: Parveke -ideoita kaupunkiparvekkeen sisustamiseenKesän ajan parvekkeesta on huolehdittu, joten nyt syksyksi jäi ainoastaan parvekkeen huolellisempi siivous, sekä syyskasvien hankkiminen ja istutus sekä kevyt stailaus.

Uutta syksyistä tunnelmaa voi luoda esimerksiksi tekstiileillä, lyhdyillä, kynttilöillä, koristekurpitsoilla, heinillä sekä syysistutuksilla.

Parvekkeesta tuli kyllä niin paljon siistimpi ja freesimpi heti, kun nuupahtaneet ja kuivuneet kesäkukat saivat väistyä uusien syysistutusten tieltä!

Kesällä istutettu musta keijunkukka (Heuchera black) oli kuitenkin edelleen oikein hyvässä kunnossa, ja se kestää myös viileämmässä ilmassa, joten se sai jäädä. Se sopii myös hyvin värimaailmaan. Kesällä parvekkeella oli violettia ja valkoista, nyt sväreissä jatkuu vähän sama teema, mutta syksyisemmässä luumun sävyssä. Keijunkukka on istutettu hiekan väriseen polyrottinkiruukkuun Veken valikoimasta.

Vekeltä aiemmin tilattuun kukkalaatikkoon istutin Callunaa, se sopii hyvin värimaailmaan, on helppo hoitoinen ja kestää kauan. Kunhan  Calluna istutetaan huolellisesti (multa suojaa juuria) ja sitä kastellaan säännöllisesti, niin se pysyy kauniina talveen saakka.

Toiseen vanhaan ruukkuuni istutin marjakatajaa, lankaköynnöstä sekä callunaa. Ihanan syksyiset sävyt!

Kukkalaatikossa oli aiemmin hopeaköynnöstä ja laventelia. Hopeaköynnös selviää myös syksystä, mutta olin kastellut sitä liian vähän ja se oli ihan nuupahtanut.

Veke.fi sivuilta löytyy paljon kivan näköisiä parvekekalusteita, ruukkuja ja tekstiilejä parvekkeelle ja terassille. Rottinkikalusteet on nyt -25% alessa!

Tilasin keväällä Vekeltä polyrottinkiset Envy Kaja -tuolit  ja niiden kaveriksi mustan Day apupöydän.  Pidän paljon niiden maanläheisestä tyylistä ja sävyistä sekä helppo hoitoisuudesta. Kaja tuolien pehmusteet on vettähylkivät.

Kesän ajan parvekkeella on ollut Annon Rough juuttimatto. Kun ilmat tästä vielä kylmenee ja parvekkeelle ei ole enää käyttöä, siirrän sen meille eteiseen.
Lyhdyt, kuivakukka-asetelma, luumun värinen samettityyny ja luonnonvalkoinen torkkupeitto luovat parvekkeelle ihanan syksyisen tunnelman. 

Oli niin kiva juoda kuuma tee illalla parvekkeella viltin alla, ja rauhtoittua päivän päätteeksi.

Mielestäni parvekkeesta tuli tosi nätti ja syksyisen tunnelmallinen!


-Sasa


Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa