Slider

Follow

Olohuoneen uusi harmonisempi järjestys

maanantai 17. elokuuta 2020


Olin miettinyt jo pitkään, että haluaisin olohuoneeseen uuden sävyn. Oikeastaan se oli jo selvää siitä lähtien kun muutimme tänne. Seinät oli siistit ja valoisat, mutta vitivalkoiset. Kaipasin tilaan lämpöä ja tunnelmaa. Mutta koska muuton jälkeen oli muutkin huoneet työn alla, saivat ensin pojat huoneisiinsa uuden maalipinnan.

Nyt vihdoin ehdin maalata myös olkkarin!

Sävyksi valikoitui suosittu Tikkurilan Mulperi, ja maaliksi himmeä Nova 7 seinämaali.

Maalia jäi yli, ja maalaan luultavasti samalla sävyllä, tai tätä sävyä toiseen sekoittaen, myös ruokailutilan seinän.

Samalla päätin vaihtaa olohuoneen järjestystä. 

Sohva ja tv-taso vaihtoivat paikkoja keskenään. Edellisessäkään järjestyksessä ei varsinaisesti mitään vikaa ollut, mutta kun olohuoneeseen kävi sisään, niin ensimmäinen näkymä oli televisio ja tv-taso. Tämä ensimmäinen kuva on kuvattu sisäänkäynnin puolelta. 
Olohuoneeseen tuli myös muutama muu uusi juttu, ennen vaippakorina toiminut meriheinäkori siirtyi vessasta olkkariin Liljan oppiessa kuivaksi, ja nykyään siellä säilytetään leluja. Tykkään, että lelut ovat helposti saatavilla, mutta kuitenkin nätisti piilossa ja ne saa illan tullen vaivattomasti siivottua.

Mustaan HM maljakkoon ostin lankaköynnöksen. Usein pidän tuolla sivupöydällä leikkokukkia, mutta nyt halusin jonkun viherkasvin siihen! Ja lankaköynnös sopii tosi kivasti. 

Korallikoriste on Jyskin. Musta marmoripöytä on myös uusi, kun järkkä vaihtui, jäi pienelle sivupöydälle tilaa. Marmoripöytä on tilattu HM Homelta.
Rakastan miten meille tulvii olohuoneeseen luonnonvaloa! Valoverhot siivilöivät kauniisti kirkkaimman valon. Ja nyt vanha senkki pääsee paremmin oikeuksiinsa kun ei ole television vieressä. Sen päälle saa kivasti rakenneltua erilaisia asetelmia.

Tosin nyt kuvatessa oli jo melko hämärää (kuvasin kahdeksalta illalla), ja tein suunnilleen kaikki "virheet", mitä yleensä pyrin välttämään sisustuskuvauksessa. 
Kuvasin siis illalla, riittämättömässä luonnonvalossa. 
En käyttänyt jalustaa, jolloin kohina kuvissa nousi. En stailannut tilaa sen kummemmin, siistin vain. Kuvasin lämmin keinovalo päällä. 
No, mutta tältä meillä nyt näyttää, pitää kuvata myöhemmin paremmalla ajalla ja päivänvalossa! 
 


Vielä on mm. taulut laittamatta seinille, mutta ihanaa, kun on jo näinkin valmista! Koen, että seinät ja isojen huonekalujen järjestys on se sisustuksen pohja, ja vaikuttavat suuresti tunnelmaan, viihtyvyyteen ja käytännöllisyyteen. 

Mitä pidät?


-Sasa

Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa

1 kommentti:

  1. Onnistuneita kuvia olet silti ottanut. Minä tykkään näiden kuvien tunnelmasta, "virheistä" huolimatta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa