Slider

Follow

Sisustuscorner -Scandivaikutteita USA:ssa

tiistai 12. toukokuuta 2020


Sain sisustuscorneriin vierailijaksi Keskipiste -blogin Jennin. 

Jenni on yksi mun luottovaikuttajia sisustuksen puolella, sillä hän osaa aina koota niin harmonisen kokonaisuuden, joka kuitenkaan ei ole lattea vaan säilyttää tietynlaisen ryhdikkyyden.  Monesti pysähdyn näiden kuvien ääreen.

Jennin sisustustyyli on kodikas ja jopa hempeä, mutta kuitenkin skarppi. Skandivaikutteet näkyy vahvasti tyylissä, eikä koti ole läheskään niin runsas ja romanttinen mitä jenkkikodit usein on.
Jennin mielettömän kaunista kotia pääset ihailemaan instagramissa @keskipiste tilillä.
Kuinka vanha olet Jenni?
Olen 42-vuotias.

Missä asut? 
Asun Marylandissa USA:ssa.

Kuinka kaikki alkoi? 
Kaipasin hoitovapaalla jotain omaa tekemistä ja niinpä Keskipiste -blogi sai alkunsa tyttären yksivuotissynttäreiden jälkimainingeissa.

Jos saisit rajattoman budjetin, mitä sillä tekisit? 
Ostaisin ainakin pari asuntoa, yhden Suomesta meren rannalta, toisen beach housen täältä USA:n itärannikolta, hiukan etelämmästä kylläkin ja kolmannen Etelä-Ranskasta jostain pikkukylästä. Näiden väliä sompailisin säiden ja mielen mukaan ja samalla tietysti sisutelisin ihan eri tyylillä jokaisen!

Kolme asiaa, joita ilman et voi elää? 
Perhe tulee ehdottomasti ykkösenä, nykyisin kännykästä on tullut vielä tärkeämpi, sillä yhteyksienpito on pitkälti kännykän varassa, joten se varmasti sitten hyvänä kakkosena ja kolmantena aurinko, rakastan lämpöä ja valoa.

Ihminen, jota ihailet? 
En välttämättä ketään yksittäistä, ihailen energisiä ja aikaansaavia ihmisiä, jotka jaksavat vielä olla mukavia toisille. Sisustuksen saralla tulee seurattua paljon Jillian Harrisia (Love it or List it), jolla tuntuu olevan arvot kohdillaan.

Asia, joka sinulle tulee mieleen violetista väristä
Kirkollisuus ja mystisyys. Koitin miettiä löytyykö meiltä mitään violettia ja tulin siihen lopputulokseen, että mitään sisustukseen liittyvää tai omia vaatteitakaan ei löydy violettina.

Mikä saa sinut hymyilemään? 
Hassuttelu tyttären kanssa, meillä on ihan omat jutut, jotka jaksavat naurattaa molempia. Myös pienet yllätykset, kun joku on halunnut ilahduttaa, saavat hymyn huulille pitkäksi aikaa.

Kuinka kuvailisit sisustustyyliäsi
Pehmeä skandi, selkeästä skandista on siirrytty kuluneen vuoden aikana pehmeämpään suuntaan ja siihen liittyy myös vieraskynäkirjoitukseni.

Mikä on sinulle kodissa tärkeää? 
Valoisuus, viityisyys ja siisteys.

Mitä otat huomioon uutta sisustushankintaa tehdessäsi
Mietin jopa pieniä sisustushankintoja pitkän aikaa, haluan tietää, että hankinnalle on käyttöä, tarvetta tai jos se palvelee puhtaasti esteettistä puolta, niin silti haluan varmistua, että se miellyttää pitempään kuin pienen hetken. Huomaan meneväni koko ajan kestävämpään suuntaan sisustusvalinnoissa.

Teetkö hutiostoja?
Kyllä hutejakin tulee, mutta koko ajan harvemmin. En edes muista mikä hankinta olisi tuntunut hutiostokselta viimeksi.

Suurin sisustushaaveesi? 
Iso beach house vaalealla ja ilmavalla sisustuksella. Sisustukseen haluaisin paljon pellavaa ja muita luonnomateriaaleja. Mitään yksittäistä huonekalua ei ole haaveissa, vaan isompi yhtenäinen kokonaisuus.

Lempi vuodenaikasi? 
Ehdottomasti kesä! Vaikka tänne muuton jälkeen myös kevät ja syksy ovat tosi kivoja vuodenaikoja (valoisia ja lämpimiä).

Mitä teet ensimmäisenä aamulla, kun heräät? 
Nappaan kännykän käteeni ja tarkistan kellonajan, sitten luen Suomen uutiset, sekä tarkistan viestit ja sähköpostit.
Skandivaikutteita USAssa


Vuoden taakse sijoittuva muuttomme USAn itärannikolle muokkasi aiemmin kovin pelkistettyä skandisisustusta väkisinkin pehmeämpään suuntaan. Matka Espoosta pikkukaupunkiin Marylandissa oli sekä fyysisesti että henkisesti pitkä ja vaikka kuinka olisin halunnut pitää kiinni turvallisen selkeästä ja suoraviivaisesta valkoisesta sisustuksesta, sitä ei perusamerikkalaiseen raamiin ollut mielekästä sijoittaa.

Muutokset pehmeämpään skandisisustukseen olivat luonnollisia ja välttämättömiä. Koko kotimme kaikki seinät ovat hiekansävyiset, jalkalistat ovat amerikkalaisittain korkeat, lattiat tummat ja makuuhuoneissa on kokolattiamatot. Keittiön massiiviset graniittitasot ja tummat kaapit eivät voisi kauempana olla aiemmasta täysvalkoisesta keittiöstäni. En ole silti haikaillut aiemman perään. Seikkailuunhan tänne lähdettiin ja sitä on totisesti saatu - niin sisustusmielessä kuin ihan muutenkin.

Itseni yllätti täysin kuinka vaikea on ollut löytää mieluisia sisustusjuttuja ja huonekaluja Atlantin tältä puolen. Pohjoismainen tyyli on kallista, eikä erityisen hyvin edustettua. Onneksi tutut IKEA ja H&M Home ovat helpottaneet aika ajoin vellovaa koti-ikävää. Onnea oli myös matkassa, sillä tutustuin mattovalikoimaan jo ennen muuttoamme ja päädyin tuomaan jättikokoisen olohuoneen maton mukanani lentokoneessa. Maton käänteistä voisi kirjoittaa vaikka ihan oman postauksensa, mutta todettakoon niin, että matto saapui lopulta onnellisesti perille ja se on ollut erittäin tykätty ja onnistunut hankinta. Muitakin yksittäisiä yllätyksiä on vuoteen mahtunut. Sisustusasiat, jotka Suomessa olisivat hoituneet käden käänteessä, ovat vaatineet paljon taustatyötä ja osa projekteista on kaatunut omaan mahdottomuuteensa.


Toisaalta täällä on myös mahdollista tehdä pehmoiseen skandikotiin sopivia löytöjä yhdestä lempi sisustusliikkeestäni Home Goodsista, joka myy moneen eri sisustusmakuun sopivia esineitä ja huonekaluja. Tarkkana täytyy kuitenkin olla, sillä mallisto vaihtuu niin tiuhaan, että jos jää jotain miettimään, niin seuraavalla kerralla sitä ei enää löydy valikoimasta.

Palatakseni vielä tämän hetkiseen kotiin, voisin sanoa, että vaikka olemme kaukana siitä valkoisesta kodista, jonka oven vuosi sitten suljimme, olen tällä hetkellä tyytyväinen. Tilaa on amerikkalaisittain runsaasti, makuuhuoneet ovat isoja, vaatehuone löytyy jokaisesta huoneesta ja valoisuuttakin riittää. Käytännöllisyydessä häviämme Suomelle, mutta täällä pienessä kaupungissa ei ole edes tarvetta kovin kompakteille ratkaisuille.

Jos pitäisi miettiä mitä ottaisin mukaani seuraavaan Suomikotiin, niin esimerkiksi kylpyhuone on sellaista arjen luksusta, jota ilman en enää haluasi olla. Suunnittelisin makuuhuoneen ja kylpyhuoneen yhdistelmän niin, että kulku makuuhuoneesta kylpyhuoneeseen olisi vaatehuoneen läpi. Mielelläni näkisin tulevassa kodissa myös samaa väljyyttä, joka on täällä ominaista asunnoille (jos nyt ei lasketa suurkaupunkien kerrostaloja lukuun). Väljyyteen on helppoa yhdistää muhkeat huonekalut ja ilmavat ratkaisut, sekä isojen ikkunoiden tuoma valoisuus.

Vaikka sisustustyylini on vuoden aikana muovautunut pehmeämmäksi, on siinä selkeä skandiote näkyvissä. Siitä pidän mielelläni kiinni jatkossakin, lopultahan ne mielenkiintoisimmat sisustusratkaisut syntyvät eri tyylejä yhdistellen, vai mitä.


xx Keskipiste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa