Slider

Follow

Toukokuun kuulumiset

maanantai 25. toukokuuta 2020

Heippa kaikille pitkästä aikaa!

En ole päivittänyt blogia oikeastaan koko toukokuuhun. Normaalisti postaan 1-2 kertaa viikossa.
On ollut niin älyttömän kiire, etten ole yksinkertaisesti kerinnyt!

Ainoa vapaa-aika minulla melkein on, kun Lilja nukkuu. Eli päiväunet ja aika illasta, kun lapset on peitelty yöunille.

Toukokuun aikana olen tehnyt ennätyspaljon kuvauksia, joten kaikki liikenevä aika on mennyt kuvien editointiin. 


Muotokuvaus miljöössä

Tässä postauksessa olevat kuvat olen ottanut ihanasta Iidan matkassa blogin -Iidasta.
Olen aivan hurahtanut tähän touhuun. Olen valokuvannut oikeastaan koko ikäni, välillä se vaan on ollut jopa vuosia tauolla. Enkä koskaan opetellut kameran sääntöjä saati muuta teknistä tietoa, ennenkuin nyt. Viimeisen vuoden olen opiskellut valokuvausta oikein urakalla.
Nyt on kaikki ovet auki. Tuntuu, että tämä on vasta alkusoittoa, vielä on ihan kauheasti opittavaa ja koettavaa, vaikka niin paljon olen jo oppinutkin. En usko, että koskaan valokuvaajana voi olla täysin valmis.

Täältä löydät postauksen, jossa aiemmin höpöttelin tarkemmin mitä vuosi 2019 piti sisällään ja miten se vaikuttaa yhä suuresti tähänkin päivään, ja miten valokuvausharrastuksesta on pikkuhiljaa kehittymässä sivutyö.

Tämä toukokuu on mennyt muutenkin ihan super nopeasti! Kai se tuntuu siltä, kun koko ajan on menossa ja tekemässä jotain. Vaikkakin on korona-aika, eikä ole voinut normaaliin tapaan tavata ystäviä esimerkiksi kahvilassa istuskellen.

Kesäkuussa olisi kyllä tarkoitus höllätä. Nauttia ulkoilusta, perheestä, kiireettömistä hetkistä.

Olen kyllä todella kiitollinen jokaiselle kuvattavaksi tulevalle asiakkaalle, ja edelleen otan enemmän kuin mielellään kuvauksia vastaan. Kesä on miljöökuvausten kulta-aikaa! 
En malta odottaa, että pääsen ikuistamaan jonkun ihanan perheen, pariskunnan, tai ehkä vain sinut jossakin kauniissa paikassa kesäauringon laskiessa.

Tyylini kuvata on enemmänkin dokumentaarinen, kuin että kuvattavan tarvitsisi koko ajan poseerata. Erityisesti, jos kyseessä on lapset tai perheet. 
Haluan ikuistaa ne pienet, tärkeät hetket. Kun lapset leikkivät, ihmettelevät maailmaa, tai kun läheiset halaavat toisiaan. Tai, kun pienen polvet ovat mutaiset, ja hänellä on onnellinen hymy kasvoillaan.
Ne aidot hetket, jos mitkä tuovat tunnelmaa. Ja se välittyy valmiissa kuvassa.


Aiemmin keskityin paljon enemmän sisustus ja tuotekuvaukseen, mutta nyt olen löytänyt muoto ja potrettikuvauksen ihan uudella lailla, ja olen siitä todella innoissani. Edelleen rakastan valokuvata myös kotiamme, mutta  ihmisten ja tärkeiden hetkien kuvaaminen on jotain ainutlaatuista.

Teen kuvaukset Helsingin alueella ja osittain Lahdessa. Jos sua yhtään kiinnostaa, niin laita ihmeessä viestiä, niin kerron mielelläni lisää.

Toukokuu

Toukokuussa vietettiin myös vappua ja mun synttäreitä. 

Liljan 2-vuotissynttärit on tulossa heti perään, kesäkuun toisella viikolla. Voi, minun pieni tyttö täyttää jo 2-vuotta!

DIY-kaapin myin jo, vaikka se oli aivan ihana, niin ei sittenkään hyllytilaltaan ollut meille sopiva. Kaapista lisää tässä postauksessa. Tämä kaappi oli ihan valtavan suosittu, sain siitä todella paljon tiedusteluita ja moni sitä ihasteli! Enkä ihmettele miksi.

Jottei aika kävisi turhan pitkäksi, niin toki on jo uusi DIY-projekti käynnissä. Löysin ihanan rulokaapin Torista, ja sain suostuteltua mieheni sen hakemaan, vaikka ajomatkaa kertyi monta kymmentä kilometriä.

Muistan omasta lapsuudestani rulokaapit, ja vielä jokin aika sitten en olisi voinut kuvitellakaan että sellainen kotiutuu meille. Mutta rottingin tapaan sekin on noussut uudestaan trendikkääksi. Rakastan niitä vekkejä! Vekit näyttävät nyt kalusteiden lisäksi hyvältä myös sisustusesineissä, kuten maljakoissa, sekä seinällä ja sängynpäädyissä. Varmaan oletkin bongannut sormipanelointia monesta kodista?

Sormipaneelista haaveilen meillekin sängynpäätyyn, mutta ei ole ollut aikaa toteuttaa sitä. ehkä vielä joku päivä.

Toukokuun ehkä tärkein kuuluminen on meidän lasittamattoman kaupunkiparvekkeen sisustuksen valmistuminen. Tai oikeastaan se ei ole vieläkään IHAN valmis, mutta saimme sinne kauan odotetut lattialaatat, suuren osan kasveista, ja siellä on nyt tällä hetkellä meidän vanhat kalusteet. 
Vekeltä on tilattu uudet, ja ne toivottavasti tulevat jo tällä viikolla, tai viimeistään ensi viikolla.
Istutuksista, hyötykasveista ja parvekkeen sisustuksesta teen jutun heti, kun parveke valmistuu kokonaisuudessaan.

Joko teillä on parveke, piha tai terassi kesäkunnossa ja kesäkukat istutettu? Kiinnostaako hyötykasvien kasvattaminen?Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa

-Sasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa