Yritän korjata ongelman pian.
Ajattelin kerätä teille jatkossa viikon arkiruokavinkkejä.
Itse asiassa tämä(kin) on ollut tekeillä jo viikkoja, mutta
en ole ikinä saanut aikaiseksi kuvata ruokia, tai se on muistunut mieleen jo syödessä.
Postaus olisi aika tylsä ilman yhtäkään kuvaa, ja olen
tottunut käyttämään omia kuviani kuvapankkien sijaan.
Ruokailu
on perheen yhteinen tärkeä hetki
Meidän perheessämme syöminen on ollut aina tärkeää.
Lapsuudenkodissani kokoonnuimme aina päivälliselle ruokapöydän ääreen, ja vaihdoimme kuulumiset.
Se on traditio, josta itsekin olen halunnut pitää kiinni omaa perhettä saatuani.
Olemme sopineet, että emme ota ruokapöytään leluja, eikä katsella
tablettia tai puhelinta.
Nyt ihan vähän aikaa sitten ollaan otettu kuitenkin Aku-Ankan lukeminen mukaan
iltapaloille. Vauhdikkaat pojat harvemmin pysähtyvät kirjan tai sarjakuvan
ääreen, ja huomasin että iltapalaa syödessä he samalla mielellään lukivat
Aku-Ankkaa.
Annoin siihen luvan ja jopa kehotin lukemaan, sillä kaikki
lukeminen on mielestäni hyvästä.
Vaikka Aku-Ankka on sarjakuva eikä kirja, on
siinä hyvin rikasta suomen kieltä.
Toisinaan varsinkin aamuisin, tekisi itsekin mieli ottaa
puhelin esille ja lukea uutisia ja somekuulumisia, mutta puhelinkielto koskee
perheessämme myös aikuisia.
Näin voimme täysin keskittyä toisiimme ja ruokailuun.
Tänään oli pastapäivä. Perjantain kunniaksi syötiin koko
perheen suosikkia, pasta carbonaraa.
Tagliatelle pääsi ylikypsäksi, pitäisi muistaa ottaa aina
hyvissä ajoin pastat pois kiehumasta.
Tämä on todella nopea ruoka, valmistukseen
menee aikaa vain 15 minuuttia.
Viikon
arkiruoka, pasta carbonara
PASTA CARBONARA
AINEKSET
2
pakettia pekonia (tai ”aitoon” carbonaraan 180g guancialea,
joka on possun kuivattua poskilihaa)
1dl
kuohuokermaa
1 valkosipulinkynsi
1dl
juustoraastetta (parmesan tai pecorino)
500g
spagettia (itse käytin Tagliatellea)
3
kananmunaa
Maustamiseen
suolaa ja mustapippuria
Tee näin:
1.
Leikkaa pekoni suikaleiksi. Levitä pekoni kylmään
pannuun ja paista suikaleet rapeiksi. Siirrä pannu pois levyltä.
2.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja
puolet juustoraasteesta. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin
kattilaan. Sekoita joukkoon pekoni. (Voit halutessasi jättää osan pekonin
rasvasta pannuun.)
4.
Kun pekonin kanssa sekoitettu pasta ei ole enää
tulikuumaa, lisää munaseos ja sekoita. (Liian kuumassa pastassa muna kypsyy
kokkeliksi.)
5.
Mausta suolalla ja rouhi pinnalle runsaasti
mustapippuria. Ripottele loput juustosta pastan joukkoon. Koristeeksi voi lisätä
persiljaa. Tarjoile ruoka heti.
Muut seuraavalle viikolle varatut ruoat:
-Bataattisosekeitto
-Pinaattikeitto ja kananmunat
-Kanasalaatti
-Ranskalaiset ja nakit + kanafileet
Mitä teillä syödään? 😊
Hyvää viikonloppua!
-Sasa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!