Slider

Follow

Viikon arkiruokavinkki

perjantai 17. huhtikuuta 2020

Edit. Jostain syystä blogialusta on hävittänyt useiden postausten kuvat. Pahoittelut!
Yritän korjata ongelman pian.

Ajattelin kerätä teille jatkossa viikon arkiruokavinkkejä.

Itse asiassa tämä(kin) on ollut tekeillä jo viikkoja, mutta en ole ikinä saanut aikaiseksi kuvata ruokia, tai se on muistunut mieleen jo syödessä.
Postaus olisi aika tylsä ilman yhtäkään kuvaa, ja olen tottunut käyttämään omia kuviani kuvapankkien sijaan.




Ruokailu on perheen yhteinen tärkeä hetki

Meidän perheessämme syöminen on ollut aina tärkeää. 
Lapsuudenkodissani kokoonnuimme aina päivälliselle ruokapöydän ääreen, ja vaihdoimme kuulumiset.

Se on traditio, josta itsekin olen halunnut pitää kiinni omaa perhettä saatuani. 
Olemme sopineet, että emme ota ruokapöytään leluja, eikä katsella tablettia tai puhelinta.

Nyt ihan vähän aikaa sitten ollaan otettu kuitenkin Aku-Ankan lukeminen mukaan iltapaloille. Vauhdikkaat pojat harvemmin pysähtyvät kirjan tai sarjakuvan ääreen, ja huomasin että iltapalaa syödessä he samalla mielellään lukivat Aku-Ankkaa. 

Annoin siihen luvan ja jopa kehotin lukemaan, sillä kaikki lukeminen on mielestäni hyvästä. 
Vaikka Aku-Ankka on sarjakuva eikä kirja, on siinä hyvin rikasta suomen kieltä.

Toisinaan varsinkin aamuisin, tekisi itsekin mieli ottaa puhelin esille ja lukea uutisia ja somekuulumisia, mutta puhelinkielto koskee perheessämme myös aikuisia.
Näin voimme täysin keskittyä toisiimme ja ruokailuun.

Tänään oli pastapäivä. Perjantain kunniaksi syötiin koko perheen suosikkia, pasta carbonaraa.
Tagliatelle pääsi ylikypsäksi, pitäisi muistaa ottaa aina hyvissä ajoin pastat pois kiehumasta. 
Tämä on todella nopea ruoka, valmistukseen menee aikaa vain 15 minuuttia.






Viikon arkiruoka, pasta carbonara

PASTA CARBONARA

AINEKSET

2 pakettia pekonia (tai ”aitoon” carbonaraan 180g guancialea, joka on possun kuivattua poskilihaa)

1dl kuohuokermaa

1 valkosipulinkynsi

1dl juustoraastetta (parmesan tai pecorino)

500g spagettia (itse käytin Tagliatellea)

3 kananmunaa

Maustamiseen suolaa ja mustapippuria


Tee näin:

1.      Leikkaa pekoni suikaleiksi. Levitä pekoni kylmään pannuun ja paista suikaleet rapeiksi. Siirrä pannu pois levyltä.
2.      Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
3.      Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma ja puolet juusto­raasteesta. Valuta keitetty pasta siivilässä ja kumoa takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon pekoni. (Voit halutessasi jättää osan pekonin rasvasta pannuun.)
4.      Kun pekonin kanssa sekoitettu pasta ei ole enää tulikuumaa, lisää munaseos ja sekoita. (Liian kuumassa pastassa muna kypsyy kokkeliksi.)
5.      Mausta suolalla ja rouhi pinnalle runsaasti mustapippuria. Ripottele loput juustosta pastan joukkoon. Koristeeksi voi lisätä persiljaa. Tarjoile ruoka heti.



Muut seuraavalle viikolle varatut ruoat:

-Bataattisosekeitto
-Pinaattikeitto ja kananmunat
-Kanasalaatti
-Ranskalaiset ja nakit + kanafileet

Mitä teillä syödään? 😊

Hyvää viikonloppua!

Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa


-Sasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa