Slider

Follow

Maalisävyjen valintaa lastenhuoneeseen

sunnuntai 8. maaliskuuta 2020


Jei!

Uuden asunnon ehkä yksi mieluisimmista hommista alkaa, meinaan maalien valinta seinille.

Kurkataanpa suunnitelmiin!
Erityisen innoissani olen uuden lastenhuoneen sisustamisesta, siitäkin huolimatta, että se on huoneista pienin. Aiemminhan pojat nukkuivat samassa huoneessa.

Siellä seinällä oli Tikkurilan Höyhen, ja tehosteseinällä Tikkurilan Neva. Tykkäsin ihan kauheasti tuosta Nevasta.


Pienen huoneen sisustus luo haasteita

Lastenhuone oli niin pieni, että ainoat sänkyvaihtoehdot huoneeseen olivat kerrossänky, ja alta vedettävä sänky.
Pienessä huoneessa pienillä lapsilla kerrossänky on ihan kätevä. Säästää tilaa, ja alasänky on mukavan pesämäinen. Lakanoiden vaihto yläsänkyyn taas on ihan sieltä, sanonko mistä.


Vanha huone ja Ikean SLÄKT -sänky 

Kun pojat kasvoivat, kaivattiin huoneeseen vähän erilaista tyyliä. 
Päädyttiin Ikean SLÄKT -sänkyyn. 
Ikean SLÄKT on valkoinen, alta vedettävä sänky, jossa on alapedin alla vielä kaksi säilytyslokerikkoa.

Hintavertailussa tämä sänky oli ehdottomasti halvimmasta päästä. Käytössä se on ollut vallan bueno. Alasängyn petivaatteet on säilytetty päivän ajan toisessa alta vetolaatikossa.

Haave vanhasta sängystä toteutuu

Haaveenani on kuitenkin ollut jo ties kuinka monta vuotta vanha, puinen, 1900 -luvun sänky. Sellaista ei ole ollut vielä mahdollista hankkia, koska poikien huoneeseen ei tosiaan kahta sänkyä mahtunut, ja Liljakin nukkuu vielä pinnasängyssä.

Nyt kun Elias sai oman huoneen, tiesin heti, etten suuntaa kaupoille hankkimaan uuden karheaa sänkyä, vaan osoitteeni oli Tori.fi. 
SLÄKT jäi kuitenkin isoveljen huoneeseen, ei ollut tarvetta päivittää molempien sänkyjä, vaikka vähän korkeahan se on yhden ihmisen käyttöön. Kuitenkin kätevää, että saadaan kavereille siitä helposti varasänky.

Moni katselemistani vanhoista sängyistä oli ikänsä vuoksi haastavan kokoinen, nykypatjat kun eivät niihin käy. Suurin osa oli myös omaan makuun liian romanttinen päädyn pylväineen ja koristeineen.
Tai sitten sänky sijaitsi jossain ihan muualla kuin Uudellamaalla..

No, mutta yksi kaunis päivä silmiini sattui aivan ihana sänky, jota en voinut vastustaa.
Tinkasin vähän hinnasta, ja myyjä suostui tarjoukseen, sekä lupasi varata minulle sänkyä muuttomme yli. Kävi vielä niin, että sängyn myyjä oli minulle entuudestaan somen ja tuotteidensa kautta tuttu, Tuijas keramiikan -Tuija. Käytiin hakemassa pajalta sänky, ja kuten arvata saattaa, mukaan tarttui muutakin kuin sänky. Tunnelma pajalla oli aivan ihana, sellainen, kuin aika pysähtyisi. Rakastan sitä tunnetta, jonka käsin tehty keramiikka herättää. Vähän samaa fiilistä saan vanhoista kalusteista, joita meilläkin kotona alkaa jo ihan mukavasti olemaan.

Sänky on patinoitunut ja kauniin vihreä. Jotkut instassa minulle ehdottelivat sängyn maalausta, mutta ehdottomasti en aio sitä maalata. Sängystä tuli huoneen keskipiste, ja seinän väri tulee määräytymään sen mukaan.


Maalisävyjen valinta lastenhuoneeseen 

Tikkurilan Värilastuja K-Raudasta lähti mukaan varmaan parisen kymmentä. Tokikaan kaikki maalivaihtoehdot eivät olleet lastenhuonetta varten, vaan olen maalaamassa myös meidän vanhempien makkarin, isoveljen huoneen, olohuoneen, ja ruokailutilan seinän.

Muualle olen valitsemassa neutraaleita beigen ja harmaan sävyjä. Lastenhuoneeseen kaipasin väriä enemmän.
Yksi ennakkosuosikeistani oli Tikkurilan Serpentiini. Olin itseasiassa jo varma, että valitsen sen, ja Instagramissa myös moni seuraaja äänesti sen suosikikseen.
Kuitenkin kun huone on hyvin pieni ja kapea, en halua sinne liian tummaa väriä, joka kaventaisi huonetta entisestään. Myös sänky on niin tärkeä elementti huoneessa, että haluan sinne värin, joka korostaa sitä.Lastenhuoneeseen valikoitui lopulta kuusi eri värilastua. Eniten ääniä saivat Harso, Serpentiini ja Hohkakivi. Myös kaunis Tikkurilan Harmaa sai hyvin ääniä, ja se olisikin sopinut huoneeseen tosi hyvin, mutta halusin sinne ripauksen väriä.
Mallailin noita lastuja seinälle, jotta saisin osviittaa, miltä todellinen väri tulee näyttämään. Se kun vaihtelee aivan mielettömästi huoneen, valaistuksen ja vuorokauden ajan mukaan.

Lapsi valitsi näistä väreistä Harson (seinällä olevista väreistä ylärivin kolmas sävy). Se onkin mukavan vaalea, ettei pimennä huonetta, mutta kuitenkin rauhallinen ja omalla tavallaan leikkisä. Siinä on ripaus vihreää, joka korostaa kaunista sänkyä.
Isoveljen huoneeseen valikoitui kaunis Serpentiini, joka on syvempi sävyltään.

Seuraavaksi suunnataan siis maalikaupoille. En malta odottaa lopputulosta!

Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa

4 kommenttia:

 1. Tuo sänky on aivan ihana <3 Meillä kävi aikanaan samoin, että halusin tyttärelle vanhan rautasängyn ja se meille myös tuli. Ei käytännöllisin vaihtoehto todellakaan (esim patjan leveys 70cm), mutta onhan se aivan ihana. Nyt kyllä olen miettinyt pitääkö käytännöllisyyden nimissä ostaa tyttärelle ihan normaalikokoinen sänky, mutta en millään raaskisi luopua tuosta 1900-luvun alun prinsessasängystä. :)
  Ihania sisusteluja teidän uuteen kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni ❤️ Eihän tällaisista ihanuuksisyäta malta luopua, kun on kauan haaveillut! Toivon, että sänky jää Liljalle kun se alkaa Eliakselle jäämään pieneksi.

   Poista
 2. Ihana vanha sänky! Ja hienoa, että päädyit käytettyyn. Tosi kaunis huone, ja kaikki noi sävyt on upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo, me yleensä ensisijaisesti etsitään tarvitsemamme käytettynä, riippuen toki tilanteesta. Itse tykkään myös valtavasti tästä sängystä. ❤️

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa