Slider

Follow

Säilytystilan puute luo haasteita viisihenkiselle perheelle

perjantai 7. helmikuuta 2020


Nyt on takana tasan viikko uudessa kodissa.

Kerron teille vähän kuulumisia täältä!
Aiemmin tein blogiin Mood boardin, jossa samalla pohdin miltä uusi asunto tulee näyttämään.

Lattiaan laitettiin vinyyli, ja se on harmaampi kuin mitä ajattelin. Harmaa oli myös edellisessä asunnossa, mutta tummempi ja se oli laminaattia. Tämä on todella kaunis ja raikkaamman värinen.

Seinät ja katto täällä on maalattu valkoiseksi, listat ja pistokkeet on myös vaihdettu.

Yleisilme on hyvin siisti.

Isompi wc/suihkutila on myös rempattu, pienempi wc/suihkutila on jätetty entiselleen. Sen tiesinkin jo valmiiksi. Kummassakaan wc:ssä ei juuri ole säilytystilaa, isommassa on pieni pyykkikaappi, johon mahtuu siis juuri pyykit ja pesuaineet. Lisäksi on peilikaappi, johon mahtui juuri ja juuri mun ja miehen päivittäiskosmetiikka. Pikkuveskissä ei ole lainkaan valmista säilytystilaa.

Yllärinä tuli, että keittiötä ei oltu uusittu.  Jotenkin olin olettanut, että sekin tehdään, kun kaapit oli purettu pois seinä -ja lattiaremontin tieltä. Mutta vanha keittiö oltiinkin asennettu takaisin.

Tiskikone pitää hankkia, nyt tiskataan toistaiseksi käsin. Toisaalta keittiö on kodikas, ei yhtään haittaa että kaikki ei ole uutta ja hienoa.Säilytystilan puute luo haasteita


Eteisessä ei ole lainkaan säilytystilaa, vain pieni siivouskaappi, jonka vieressä oli naulakko. Nimenomaan oli, sillä se oli niin huonosti kiinnitetty, että se tippui jo muuton aikana alas. :D

Käytiin pikashoppailemassa Ikeassa ja ostettiin eteiseen pieni kaappi, jonka päälle saatiin myös laskutilaa. Vielä kaapissa ei ole mitään, kun pitää vähän miettiä järjestystä ja purkaminen on kesken. Eteisessä on myös eksoottisena lisänä kaksi ulko-ovea vierekkäin. Tämä asunto on meinaan yhdistetty kahdesta pienemmästä asunnosta. Toisen ulko-oven eteen, joka ei ole käytössä, asennettiin kenkäkaappi. Ei sinne mahdu kaikki perheen kengät, mutta sillä hetkellä käytössä olevat ainakin.

Takit säilytetään ainakin toistaiseksi omissa makuuhuoneissa.

Siivouskaapin viereen eteiseen mahtuisi helposti kaappi, joten jos vuokranantaja ei sitä asenna, niin me hankimme siihen sellaisen.

Otan asunnon puutteet haasteena, mun mielestä on tosi kiva päästä taas miettimään ja ideoimaan uutta! Katsotaan, miten saadaan viisihenkisen perheen säilytystarpeet täytettyä täällä."Siisti yleisilme ja valoisuus on minulle kaikista tärkeintä."


Muuten asunto on aivan ihana. Jos luulin että Pasilan koti oli valoisa, niin ei se kyllä ollut mitään tähän verrattuna.

Olohuoneeseen ja keittiöön oikein tulvii valoa suurista ikkunoista. Vaikka asumme ensimmäisessä kerroksessa, niin asunto ei suinkaan ole maantasossa, vaan sijaitsee kukkulanpäällä.

Siisti yleisilme ja valoisuus on minulle kaikista tärkeintä. Viihdyn täällä erittäin hyvin. Vähän olen jo ehtinyt tutustua lähialueen ulkoilumaastoihin, ja myös ne on aivan ihanat! Kallioista kangasmetsää ja upeat merinäköalat.

E:lle ei saatu paikkaa lähimmästä päiväkodista, joka olisi ollut tuossa tien toisella puolella.  Ei matka nytkään mikään mahdoton ole, bussilla kuljetettuna 18minuuttia. Kassu jatkaa erityisluokalla entisellä keskustan alueella, joten hänen koulumatkansa on nyt melko pitkä, mutta yleisopetukseen siirtäminen (koulukin olisi tuossa tien toisella puolella) ei ole tällä hetkellä vaihtoehto.

Nyt kun ollaan muutettu, niin iso taakka tippui harteilta pois.  Muuttoon liittyi niin paljon hoidettavaa ja järjesteltävää, ja tietysti jännitti kaikki käytännön asiat ja muut. Mutta kaikki on tähän asti sujunut paremmin kuin hyvin, ja en juuri ikävöi takaisin edelliseen. Palvelujen läheisyyttä kyllä kaipaan, mutta varmasti tähänkin tottuu pian, ettei kaikki ole ihan nurkan takana saatavilla.


Kunhan olemme saaneet tavarat paikoilleen, niin taatusti teen tännekin tarkempaa esittelyä.

Jos sulla on antaa jotain hyviä säilytysvinkkejä, niin pistä tulemaan!

-Sasa

Seuraa myös Instagramissa ja Facebookissa

5 kommenttia:

 1. Kaikki vinkit kiinnostavat minuakin! Meitä kuusihenkinen perhe, asunto reilu 80 m2, eikä asuta edes pääkaupunkiseudulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Pitää vähän ottaa selvää, miten muut on säilytysongelmat ratkaisseet. Teen sitten vaikka blogiin uudestaan postausta säilytyksen suhteen 😊

   Poista
 2. Ihana toi kukkakimppu, ja ah niin kaunis ruokaryhmä! <3

  VastaaPoista
 3. JOo, säilytystilaa on aina liian vähän! Me olaan yritetty uuteen kotiin maksimoida kaikki säilytystila, mutta varmasti loppuu sekin kesken. Onnea uuteen kotiin! T. Sari / pikkuleijonatblogi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa