Slider

Follow

Vuoden 2019 luetuimmat jutut Top 10

maanantai 6. tammikuuta 2020

Tervetuloa vuosi 2020!

Joulu on jo suurilta osin siivottu kotoa pois. Oli aivan ihanaa laittaa tällä kertaa joulua normaalia aikaisemmin. Yleensä olen laittanut joulujuttuja vasta muutama viikko ennen joulua, nyt aloitin marraskuun lopussa.

Uuden vuoden aattona laitettiin kuusi pois, ja vähän riisuttiin kotia.
Oli ihanan virkistävää aloittaa uusi vuosi "puhtaalta pöydältä". Aina sitä hämmästyy miten paljon valoa ja avaruutta kotiin tulee, kun joulukuusi ja koristeet siivotaan pois, vaikkei niitä meillä edes paljon ole.

Uusi vuosikin oli ja meni, ja nyt on ihana palata arkeen.

Uutta vuotta vietettiin äidilläni, ja meitä oli siellä neljä aikuista, neljä koiraa ja kolme lasta.
Syötiin hyvin ja pelailtiin lautapelejä. Raketteja ostettiin maltillisesti vain muutama tähtisädetikkujen lisäksi.

Nyt kun ensimmäinen blogivuosi on kääntynyt uudeksi, on mielenkiintoista katsoa mitkä olivat vuoden luetuimmat jutut. Listaan ne tähän alle.
Selvästi tabut kiinnostaa.
Motivaatio kirjoittaa julkisesti väkivallasta, huonosta parisuhteesta ja kuolemasta on lähtenyt ennen kaikkea itsestäni, halusta prsessoida näitä asioita. Toinen iso motivaatio no tehdä tabuista vähemmän tabuja, avata keskustelua vaikeista asioista, ja tuoda vertaistukea sitä tarvitseville.Tämä eka vuosi oli vähän tällaista kokeilua miten ja mistä kirjoitan. Sisustusaiheisia juttuja on useampi, mutta 2 niistä pääsi tähän TOP 10 listalle. Tämän vuoden puolella aikomus on keskittyä taas enemmän sisustamiseen, vinkkeihin ja inspiraatioon.

Kiva, jos jätät kommenttia, minkälaisia postauksia sinä haluaisit jatkossa lukea?


Postaukset TOP 10: 
 
Otsikkoa klikkaamalla pääset postauksiin.

Minkälainen matto on sopiva olohuoneeseen? 


Ensimmäisenä sisustusasiaa viime kesältä. Uuden maton hankinta oli edessä, ja olin kyllästynyt hutiostoihin. Halusin maton, joka kestää aikaa, ja sellaisen lopulta löysin. Jutussa kerron tarkemmin maton spekseistä, valinnasta, ja millaiseksi matto on osoittautunut käytössä.

Miten helvetissä selvisin noista vuosista?


Tämän kirjoittamista mietin pitkään. Koin suurta tarvetta kertoa kuka minä todella olen.
Instagram tilini on sisustuspainotteinen ja se antaa helposti seesteisen ja onnellisen vaikutelman minusta ja perheestäni.
Minulla oli olo, että anna väärän kuvan seuraajilleni jos en kerro myös rankemmista asioista, jotka on suuri osa minua. Kuitenkin jännitti ihan kauheasti kertoa vieraille näin henkilökohtaisista asioista. Pelkäsin palautetta. Minun piti miettiä, miten kerron tarpeeksi, mutta kuitenkin sen verran suurpiirteisesti että kaikki inhottavimmat yksityiskohdat eivät lävähdä kaiken kansan nähtäville, tai tulevaisuudessa omien lasten luettavaksi. Väkivallasta, epäonnistumisista, mielenterveysomiingelmista ja erosta ei ole helppo puhua. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen että kirjoitin tuon jutun. Minulle tuli välittömästi helpottunut olo, ja vastaanotto oli erittäin hyvä. Moni laittoi yksityisesti viestiä, ja kiittti että nostan näitä asioita esille.

Meillä on pentuja!Hassua, että juttu liittyen koiriin ja pentuihin on blogin kolmanneksi luetuin juttu.
Aiemmin meinaan rajasin koirat ja eläimet blogin aiheiden ulkopuolelle.
Tämä oli kuitenkin ensimmäinen pentue, joka tuli omalle koiralleni ja syntyi meidän kotona, joten halusin siitä kirjoittaa ja innoissani kertoa muillekin.
Pentue toteutettiin yhteistyössä kasvattajaystäväni kanssa, ja pentue rekisteröitiin hänen nimelleen. Tulevaisuudessa on tarkoitus kasvattaa myös omalla kennelnimellä.
Edelleenkään en tule blogissani keskittymään koiriin, mutta ehkä jatkossakin saattaa joku yksittäinen pentujuttu täällä vilahtaa.

Kokemuksiani väkivallasta, tunnistako väkivallan eri muodot?


Halusin jatkaa näiden vaikeiden asioiden jakamista, sillä koen tarvetta tällä tavoin itse niitä käsitellä. Toinen suuri syy oli, että sain paljon palautetta myös edellisistä tätä aihetta koskevista asioista. Yllättävän moni kertoi samaistuvansa ja saavansa vertaistukea näistä jutuista. Sain yksityisviestejä missä kiiteltiin että uskalsin puhua tästä ääneen, ja moni toivoi saavansa jatkossa samaa rohkeutta. Ihmiset häpeää kokemaansa väkivaltaa ja siitä kertomista. Itse sain aikanaan avun nimenomaan sillä, että vihdoin kerroin ääneen ja tajusin tilanteeni. 

Miten valita ensikengät?


Ensikenkien valinnasta on varmasti kirjoitettu monessa muussakin lähteessä, mutta joissain paikoissa tieto saattaa vanhentunutta. Ensikenkien valinta ja siihen liittyvät haasteet mietityttävät ja koskettavat vuosittain monia perheitä. Haastattelin juttua varten fysioterapeuttia, joka on erikoistunut alaraajojen ongelmiin.

Pyhäinpäivä lasten silmin, miltä tuntuu kun isä on kuollut? Asia josta on vaikea kirjoittaa ja puhua, toisen vanhemman kuolema. Puhutaan tästä avoimesti kotona.

Miten imetys vaikuttaa seksuaalisuuteen?

 
Sain tämän kuulostamaan siltä, kuin eläisin suunnilleen ikuisessa selibaatissa eikä seksi imetysaikana kiinnostaisi ollenkaan!
Halusin tuoda esiin miten paljon hormonitoiminta imetys ja pikkuvauva aika vaikuttaa naiseen. Ihmiset on kuitenkin yksilöitä, jotkut jatkaa samaa rataa, kun taas toiset kaipaa enemmän aikaa ja tilaa. Havahduin tähän, kun oma hormonitoimintani käynnistyi taas, ja minkälaisen muutoksen se sai aikaan.

Habitaren inspiroivimmat kohteet, värit ja muodot 
Tämä on yksi omista lempi teksteistäni.
Oli niin kiva uppoutua Habitaren kohteisiin ja inspiroivimpiin värihin ja muotoihin. Odotan jo nyt ensi vuoden Habitarea!
Habitaresta sain lähinnä uutta motivaatiota itselleni sisustamiseen, mutta myös muutama tärppi tarttui matkaan, kuten tuo yllä oleva Adea Collectionin marmorinen Plateau sohvapöytä.

Vappu: Mitä kivaa lasten kanssa vappuna?


Tämä oli yksi ensimmäisiä blogitekstejäni. Kirjasin siihen, mitä kivaa tekemistä lapsille ja perheille löytyy pääkaupunkiseudulta vappuna.

Matkapäiväkirjan päivä 3: Shoppailua ja uusi asunto Me oltiin lokakuu Espanjassa, ja pidin koko ajalta matkapäiväkirjaa.  Siitä jäi ihania muistoja itselle. On tosi kiva että pystyy palaamaan jokaiseen päivään vielä näin jälkikäkeenkin.
Suosittelen matkapäiväkirjan pitämistä ihan kelle vaan!
Kirjoita vaikka vihkoon päiväkirjaa, ja liitä myöhemmin tekstit valokuva albumiin.
T'ätä kyseisestä päivästä tuli epäselvyyksiä. Me ei siis saatu häätöä ekasta asunnosta, vaan muutettiin kauhean hajun vuoksi.

-Sasa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa