Slider

Follow

Sisustuscorner: Kuukauden sisustaja Danila Yönsini

perjantai 31. tammikuuta 2020


Blogissa starttaa nyt tammikuusta lähtien aina vuoden loppuun saakka Sisustuscorner, jossa vierailevat sisustajat pääsevät kertomaan itsesään, ja kirjoittamaan vieraskynäpostauksen valitsemastaan ajankohtaisesta aiheesta. Sisustuscornerin kuukauden sisustaja julkaistaan aina kuukausittain, kuukauden viimeisellä viikolla. 

Mukaan on jo lähtenyt ihan mahtava joukko, odotan itsekin innolla mitä tuleman pitää!Pidemmittä puheitta, esittelen ensimmäisen kuukauden sisustajan: Danila Yönsini.

Danilan instagram tiliä pääset ihailemaan @indivisualstyle tilin takaa.Danila on erittäin lahjakas sisustaja ja stailaaja. 
Hänellä on uskomaton taito nähdä muotojen ja värien yhteensopivuus. Myöskin trendivainu on vertaansa vailla.

Tämän aikakauden yksi megatrendeistä on kierrätys ja kestävä kehitys. Danilaa on kritisoitu uusien tavaroiden ostamisesta ja myymisestä. 

Itse olen ehdottomasti kierrätyksen ja ekologisuuden kannalla, mutta on myös totta, että jonkun on ostettava uutena, jotta toinen voi hankkia käytettyä. 

Danila panostaa laatuun: Hän hankkii ajattomia, kestäviä ja kauniita esineitä ja kalusteita. 

Tuotteet menevät käytön jälkeen hyväkuntoisina myyntiin, ei roskiin.

Itse ihailen suuresti Danilan tyyliä ja ajatusmaailmaa sisustamisen suhteen.
Haastattelin Danilaa, ja oli ihana lukea mm. lämpimästä äiti -tytär suhteesta.


Kuinka vanha olet? Tämä pitää aina tarkistaa mieheltä, koska olen ikuinen 29...kuulemma 31v olen.

Missä asut? Asun Pirkkalassa, ihan Tampereen kupeessa.

Kuinka kaikki alkoi? Minulla oli ensin lasten merkkivaatteiden ympärille rakentunut tili, jonka aloitin kaverin ehdotettua asiaa ainakin sata kertaa. Lisäsin samalla muutaman sisustuskuvan ja innostuin sitten kuvaamaan sisustusta enemmänkin. Paikallaan pysyvä kuvauskohde on meinaa taaperoon verrattuna paljon helpompi.

Jos saisit rajattoman budjetin, mitä sillä tekisit? Ostaisin viime vuosituhannen alussa valmistuneesta Jugend talosta ylimmän kerroksen läpitalon asunnon, jonka remontoisin vanhaa kunnioittaen, pienellä "midmod" twistillä. Jokaisessa huoneessa olisi varmasti 10 valaisinta ja tuoleja, niin monta, että kaikkia ei kerkeä käyttää, vaikka istuisi jokasella vaan kerran. Se olisi ihanaa!

Kolme asiaa, joita ilman et voi elää? Perhe, Pepsi Max ja luova tekeminen.

Suunnittelija, jonka työtä ihailet? En osaa mainita yhtä, valaisin puolella Isamu Noguchi ja Ingo Meurer on ainakin sellaisia, keramiikka puolella taas on kymmeniä suosikkeja. 

Asia, joka sinulle tulee mieleen sinisestä väristä? No siis ekana tulee mieleen, meillä lapsuuden kodissa ollut kamala nahkasohva, mutta toisaalta sininen on ihanan rauhallinen, mutta tarvittaessa voimakas väri. Itse olen tummansinisen sävyjen ystävä, esim. musteensininen on kaunis!

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle? Kun tyttö tulee tarhasta ihan innoissaan ja sanoo, että "äiti, pistä silmät kiinni!"...saan taas lahjaksi piirustuksen, matkalta löytyneen hienon kiven tai ojasta poimitun leskenlehden.

Miten kuvailet sisustustyyliäsi? Lämmin skandinaavinen, johon on yhdistetty ripaus mid modia ja runsautta. Ei se oikein sovi mihinkään laatikkoon ja on alati muuttuva. 

Mikä on sinulle kodissa tärkeää? Se, että se tuntuu omalta ja näyttää juuri minulta/meidän perheeltämme!

Mitä otat huomioon uutta sisustushankintaa tehdessäsi? Pyrin aina kunnioittamaan tuotteen suunnittelijaa ja valmistajaa. Ostan tuotteita, jotka kestävät aikaa ja joissa on käytetty laadukkaita materiaaleja.
Tunnustan olevani "kyllästyjä" ja vaikka peruslinja pysyy kodissani samana, yksittäiset kalusteet ja piensisustustuotteet vaihtuvat kyllä useasti. Kertakäyttökulttuurista en välitä ja siksi minulle onkin tärkeää, että tavarat löytävät uuden kodin, kun en enää niitä tarvitse.
Menneen vuoden hutiosto? Kaikenlainen pikkutavara, ne on aina ostaessa niin kivoja ja niille on mukamas käyttöä, mutta loppupeleissä niillä mini maljakoilla, kivoilla pikku rasioilla sun muilla ei tee kyllä yhtään mitään.

Suurin sisustushaaveesi? Omistusasunto, josta saisin tehdä oikeasti sellaisen, kun haluan. Ei sen hulppea tarvitse olla, kunhan se on oma.

Lempi vuodenaikasi? Ehkä se on kesä, silloin ei ainakaan joka päivä tarvitse menettää järkeään kuvatessa, kun luonnonvaloa on edes jonkin verran, tässä pimeässäkin asunnossa.

Mitä sinun on tehtävä illalla, ennen kuin käyt nukkumaan? Katson usein jotain hömppäohjelmaa tai selaan vaikka Facebookista "Ei mennyt niin kuin Strömsössä ryhmää", aivot pitää nollata jollain, joka ei kauheasti aivokapasitteettia tarvitse. Sitten käännän aina tyynystä sen viileämmän puolen ja alan nukkua. Japandi – skandinaavisen ja japanilaisen sisustuksen täydellinen liittoJoskus kaksi tyyliä on parempi kuin yksi – skandinaavisen ja japanilaisen sisustuksen fuusio japandi on siitä todiste. Japandi tuo selkeään minimalistiseen skandinaaviseen sisustukseen mukanaan neutraaleja lämpimiä sävyjä ja kodikasta tunnelmaa. Japandi on kuitenkin muutakin kuin vain suuntaus; se on filosofia – tapa elää, jonka ytimessä on eetos epätäydellisen ja keskeneräisyyden kauneudesta. Tähän eetokseen viitataan japanilaisella estetiikan käsitteellä ”wabi-sabi”, jonka juuret juontavat zenbuddhalaisuuteen. Sisustuksessa wabi-sabi käsitteenä pelkistyy elämisen näkymiseen kodissa – lakanat saa olla rypyssä, halki menneen vanhan keramiikkavaasin paikka on edelleen hyllyllä, tiskit saa jättää tiskaamatta, seinän pinta ei ole ihan täydellinen ja pari listaa uupuu. Kunhan kodissa voi hyvin ja sen asukkailla on mielenrauha, ei pinnallisilla ”puutteilla” ole merkitystä. Viimevuosina kertakäyttökulttuurin ja kulutuskeskeisyyden kissa on nostettu pöydälle. Ihmisiä on pyritty herättelemään massatuotannon ympäristöhaitoista ja ohjaamaan ostamaan vähemmän, mutta laadukkaampaa. Tähän ajatusmaailmaan japandi ja erityisesti wabi-sabi ajattelu sopii täydellisesti. Wabi-sabilla ei kuitenkaan tavoitella pelkistettyä, konmari tyyppistä minimalismia. Kun tavarat sopivat yhteen ja niiden välillä on värien ja materiaalien harmonia, voi niitä olla vähän enemmänkin. Tavaroiden avulla luodaan viihtyisiä ja esteettisesti miellyttäviä tiloja, joissa voidaan elää ja olla, kiireettömästi nauttien.Japandi sisustuksen pohjalla on aina lämmin, neutraali väripaletti. Skandinaaviselle sisutukselle tyypillisen valkoisen ja kylmien sävyjen dominanssin sijaan käytetään hillittyjä luonnon sävyjä, kuten ruskeaa ja beigeä. Harmaalla ja mustalla tuodaan tilaan kontrastia ja dramatiikkaa.  Japandissa väritkään eivät ole täysi pannassa. Väripilkkuina japandi sisustuksessa nähdään usein hillittyjä tummia, jopa ”likaisia” vihreän ja sinisen sävyjä, myös okra ja luumu sopivat hyvin vaaleampien luonnonsävyjen oheen.   

Vaikka kyse ei ole minimalismista, ei japandi sisustuksissa ole tavaranpaljoutta. Tavaroita saa ja pitää olla, kunhan ne ovat tilan ja elämisen kannalta funktionaalisia.  Piensisustuksessa suositaan kasveja, lasia, käsintehtyä keramiikkaa ja  kirjoja. Bohomainen runsaus tai taulukollaasit eivät kuulu japandiin. Huonekaluissa arvostetaan laatua, käsityötä ja sukupolvelta toiselle siirtyneitä vanhoja menetelmiä. Yleisin materiaali huonekaluissa on keskitumma puu, jossa puun syyt ovat näkyvissä. Muodoltaan kalusteet ovat yksinkertaisia; ei koukeroita tai turhaa kikkailua. Japandi sisustuksessa kalusteiden linja on usein tavallista matalampi, lähempänä maan pintaa. Tämä tarkoittaa esimerkiksi nojatuolin matalampaa istuinkorkeutta tai tavallisen sängyn sijaan futonsänkyä. Tekstiileissä niin ikään suositaan luonnollisuutta ja aitouuta. Kuvioiden sijaan korostetaan tekstiilien sormituntumaa; puurunkoisen futonsängyn, ryppyisen rouheista pellavalakanoista, paperivalaisimen alta herätessä, ollaan japandin ytimessä.
En ole koskaan pystynyt lokeroimaa itseäni mihinkään yhden sisutustyylin alle, eikä japandi ole poikkeus. Näen kuitenkin oman tyylini japandissa ja minua kiehtoo sen tasapaino ja vapaus. En ole koskaan kyennyt skandinaaviseen minimaalisuuteen ja ehdottomuuteen, mutta en myöskään bohon runsauteen. Hyggemäinen japandi, jossa ei ole tiukkoja rajoja, jonka pohja on luonnonmateriaaleissa ja sävyissä, tuntuu omalta. Isamu Noguchin paperivalaisimet, tammi ja pähkinäpuu, runsas villamatto, muutama kasvi, rouheaa keramiikkaa, pelkistetyt rouheat tekstiilit, huonekalujen matalaprofiili, kaikki tämä pelkistetyn neutraalilla pohjalla – kuulostaa minulta. Wabi-sabissa on ihanaa vapautta, ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa pienistä puutteista ja niistä muutamasta tavarasta, joista ei millään raaski luopua. Voi luoda omanlaisensa tilan. Japandin ytimessä on aitouden arvostaminen kaikilla elämän alueilla. Siinä arvostetaan sitä, miltä asiat tuntuvat, ei vaan tuntoaistin kautta rouheana pellavana ja keraamisen vaasin rosoisena pintana, vaan myös henkisellä tasolla, ajatuksena – sydämessä.  Terveisin Danila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa