Jos sinulla on mietinnässä helppo arkiruoka, ja haluat vaihtelua siihen tavanomaiseen ruokalistaan, niin tässä on yksi simppeli vaihtoehto.
Tein lasten toiveesta pitkästä aikaa lettuja iltapalaksi.
Olen jo pitkään miettinyt suolaisten täytettyjen lettujen tekoa, joten tein lettutaikinan kaksinkertaisena.
Iltapalaksi söimme siis perinteisiä lettuja kermavaahdon ja marjojen kanssa.
Käytin lettuihin seuraavaa ohjetta.
Ohjeella tulee hyvänmakuiset letut, jotka kaiken lisäksi pysyvät hyvin kasassa!
Vain ensimmäinen lettu tyypillisesti repesi hieman, mutta sekin oli täysin syömäkelpoinen.
Lettutaikina
Ainekset
2 kananmunaa
5 dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
(2–3 rkl sokeria)
2 rkl sulatettua tai juoksevaa rasvaa
Valmistusohje
Riko kananmunat yksitellen lasiin ja kaada kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää munien joukkoon puolet maidosta sekä vehnäjauhot.
Vatkaa sekaan loput maidosta ja mausta suolalla ja halutessasi sokerilla.
Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Anna taikinan seistä puolisen tuntia, niin letut paistuvat kauniimmin.
Paista taikinasta pieniä lettuja kuumalla lettupannulla.
Ainakin ensimmäisiä lettuja varten pannulle on hyvä lorauttaa vähän rasvaa ennen taikinan lisäämistä. (Resepti Anna.fi /Taina Salovaara)
Seuraavan päivän päivälliseksi paistoin loput letut.
Suolaiseksi täytteeksi tein jauhelihatäytteen.
Jauhelihatäyte
400g jauhelihaa
Iso valkosipulin kynsi
1 punasipuli
1 Tacomaustepussi
1 kidneypapupurkki
Kirsikkatomaatteja
Juustoraastetta
Pilko ja kuullota sipulit.
Lisää ja ruskista jauheliha.
Lisää tacomausteseos ja Kidneypavut.
Pilko kirsikkatomaatit ja lisää lopuksi sekaan, paista muutama minuutti.
Lisää täytettyyn lettuun juustoraastetta.
Resepti on oma, mutta täytettä voi muokata helposti oman makunsa mukaisesti!
Pavut voi korvata desillä riisiä, mutta papujen hyvien ravintoarvojen vuoksi käytän mieluummin niitä.
Ja eikun kokkaamaan!
Seuraa blogia myös Instagramissa ja Facebookissa
-Sasa
Kiitos. Tästä seuraavan päivän ruoka. 🙏
VastaaPoista