Slider

Follow

Helppo Valkosuklaa-puolukkajuustokakku kinuskikastikkeella

torstai 28. marraskuuta 2019




Mieheni vanhemmat asuvat Espanjassa. 
Me oltiin siellä syyslomalla, ja vähän ylikin, lomailemassa. Siitä voit lukea lisää Matkapäiväkirjasta.

Nyt isoäiti, Abuela tuli puolestaan vierailulle Suomeen.

Tykkään tarjota jotain, jos meillä käy vieraita. Muuten en hirveästi leivo kotona (Lukuun ottamatta maailman parasta pannukakkua!) 
Samalla harjoittelin vähän pikkujoulukautta varten. 

Tein valkosuklaa-puolukkajuustokakkua kinuskikastikkeella. 


Reseptin pohjaan löysin Paperivuoka -blogista, ja sitä sitten muuntelin omiin tarpeisiin sopivaksi.

Meillä on joka vuosi perinteiset Siskosten pikkujoulut, ja tänäkin vuonna kolme pikkusiskoani on tulossa meille. Ajattelin heille tehdä tämän kakun, lopputulos oli sen verran onnistunut! 

Valkosuklaa, kinuski ja puolukka toimivat tosi hyvin yhteen. Piparkakuista tulee kivasti jouluista makua ja tekstuuria rakenteeseen.



Siskosten pikkujouluperinne alkoi 10 vuotta sitten, kun siskoni ja minä olimme saaneet esikoisemme, minä elokuussa ja hän lokakuussa. Ensimmäisiä pikkujouluja vietettiin kahdestaan ja vauvojen kanssa. Sen jälkeen mukaan on liittynyt kaksospikkusiskot ja juhlat on muuttuneet kosteamman puoleisiksi.

Tässä välissä toki lapsiakin on meille neljälle siskokselle syntynyt lisää yhteensä neljä, joten usein on ollut joku, joka on ollut raskaana tai pienen vauvan kanssa. Viime vuonna jätin itse pikkujoulut väliin Liljan ollessa 6kk ikäinen. Nyt hän on 1,5v ja osallistun taas.

VALKOSUKLAA-PUOLUKKAJUUSTOKAKKU

POHJA

150 g Dominokeksejä ja/ tai piparkakkuja
80 g voita
TÄYTE
2 dl vispikermaa
2 1/2 dl Flora Vanilla vaniljakastiketta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria 

1tl vaniljasokeria 
145 g valkosuklaata
4 liivatetta
tilkka sitruunamehua

KORISTELUUN

Piparkakkuja
Puolukoita
Kinuskikastike (käytin valmista, mutta voit tehdäsen myös itse esimerkiksi Kinuskikissan ohjeella)


TEE NÄIN:

Murskaa Dominokeksit ja/tai piparkakut (voit valita oman maun mukaan, dominokekseistä saat suklaisemman, ja piparkakuista jouluisemman maun. Itse käytin pohjassa kumpaakin ja toimi erittäin hyvin!) ja lisää niiden sekaan sulatettu voi. 
 Painele keksivoiseos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle, jonka reunoille olet laittanut reunakalvon. Nosta hetkeksi jääkaappiin.
Sulata valkosuklaa ja jätä se jäähtymään (älä kuitenkaan päästä uudestaan jähmettymään). 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. 
Vatkaa kermavaahto ja mausta se kevyesti sokerilla. 
Vaahdota toisessa kulhossa vaniljavaahto. 
Yhdistä vaahdot ja vatkaa niiden sekaan tuorejuusto sekä valkosuklaa.
Sekoita kuivaksi puristetut liivatteet kuuman sitruunamehun joukkoon. 
Lisää liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen joukkoon. 
Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi. Pakastimessa riittää 1,5 tuntia.
Koristele puolukoilla, piparkakuilla ja kinuskikastikkeella. Siivilöi päälle hiukan tomusokeria.

Nauti! 


Seuraa myös Instagramissa @villasasa
Ja Facebookissa Sasa Villa

-Sasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa