Slider

Follow

Syksyinen olohuone -Näin rakensin Hygge-tunnelman

tiistai 24. syyskuuta 2019

Hygge on tanskaa, ja se tarkoittaa kaikkea ihanaa ja mukavaa. Hygge -sanan merkityksen ydin on kuitenkin tunne ja olotila, joka syntyy yleensä kodissa syntyvästä tunnelmasta. 

Syksy on lempivuodenaikani. Vaikka kaipaankin aina kovasti kesän lämpöä ja ennenkaikkea valoa,
olen kuitenkin ihan pienestä pitäen nauttinut kirpeästä syysilmasta, pimenevistä illoista, ja mahtavista ruskan väreistä.  
Nyt on virallisesti syksy, kun syyspäiväntasaus oli 23.9. maanantaina. 


"Hygge on ennenkaikkea lämminhenkinen tunnelma, jota tuo kotiin esimerkiksi miellyttävä valaistus, erilaiset tekstiilit, luonnonläheiset materiaalit, hyvä ruoka, ystävät, lempi kirja tai sarja, sekä tietenkin kynttilät."


Rakastan olla kotona, rakastan sisustaa, rakastan noita kaikkia vahvasti hyggeilyyn liitettyjä elementtejä. Sempä takia olo on varsin onnellinen nyt kun saan nauttia niistä kaikista, vaikka valoa alkaakin olla vähän. Kyllä näillä pärjää taas yhden talven yli!Hygge on ennenkaikkea lämminhenkinen tunnelma, jota tuo kotiin esimerkiksi miellyttävä valaistus, erilaiset tekstiilit, luonnonläheiset materiaalit, hyvä ruoka, ystävät, lempikirja tai sarja, sekä tietenkin kynttilät. 
Kotoisaa hygge tunnelmaa olohuoneeseemme tuo useat eri valonlähteet, joissa on pehmeä miellyttävä valo, ei liian kirkas ja kova.
Sohvalla on runsaasti kauden säyihin sopivia sisustustyynyjä, joiden seassa on mukava löhöillä ja juoda lasillinen viiniä tai kupillinen kuumaa teetä.
Pidän myös tekstuurien vaihtelusta, meillä on sekä pellava, sametti että hapsutyynyjä.


Mattona olohuoneessa on ihana VM Carpetin Hattara, pidän siitä muutenkin, mutta näin  syksyn ja talven tullen sen potentiaali on noussut merkittävästi. Se on niin niin pehmeä jalan alla ja kaunis katsella!

Lue myös: Minkälainen matto on sopiva olohuoneeseen?

Kynttilöitä rakastan, aivan ihanaa kun ne sai kaivaa taas esiin. Olen polttanut kynttilöitä nyt joka ilta.
Tykkään asetella kynttilöitä eri puolille olohuonetta luomaan kotoisaa tunnelmaa.
Viltit meillä on käytössä kesät talvet, mutta nyt niidenkin merkitys korostuu. Vaaleanpunainen viltti sai mennä kaappiin odottamaan kevättä, ja mieheni hankkima vihertävä samettivillti on nyt olohuoneessa ja sopii sinne täydellisesti.
Ostan usein myös leikkokukkia, ne ilahduttavat kovasti ja tuovat väriä ja eloa sisustukseen.
Kaiken kruunaa siisti koti, ja illalla omassa rauhassa katsottu sarja, tai ystävien ja puolison kanssa vietetty aika.

Mikä on sinulle tärkein Hygge elementti?


-Sasa

1 kommentti:

  1. Onpa kaunista ja tunnelmallista! <3 Minulle hyggeilyyn kuuluu villasukat ja jokin hyvä kirja, diffuuserissa jokin ihanan rauhoittava tuoksu.

    Mukavaa torstaita sinne! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa