Slider

Follow

Asiaa kiusaamisesta ja illallinen ystävän kanssa

lauantai 7. syyskuuta 2019

Eilen oli aika huikea päivä, pääsin eräälle Helsinkiläiselle erityisluokalle puhumaan kiusaamisesta ja toteuttamaan lasten kanssa muutaman heille suunnitellun tehtävän ja leikin.

Illalla ystäväni tuli meille kylään ja teimme taas yhdessä ruokaa ja ah, miten hyvää siitä tuli!

Olen seurannut läheltä monen läheiseni ja tuttavani kamppailua erilaisten henkisten ja mielenterveydellisten ongelmien kanssa.

Niin läheltä, että kaikki henkiseen hyvinvointiin ja mielenterveyden edistämiseen liittyvät asiat kiinnostavat minua kovasti, ja haluan olla mukana auttamassa ja tukemassa muita.


Työni kautta lastenhoitajana pystynkin tekemään sitä, ruohonjuuritasolla. Tulevaisuudessa toivon lisäkoulutusta, aika näyttää, mihin suuntaan.
Mutta nyt kun olen vanhempainvapaalla niin väyläni ovat lähinnä some, blogi ja vapaaehtoistyö. Se voi olla niinkin yksinkertaista kuin naapurin auttaminen!
Ja tietysti unohtamatta omaa rooliani vanhempana ja kasvattajana.

Vielä on mietintämyssyn alla mitä muuta voi tehdä, mielessä kävi jo, jos kävisin myös tuolla tutulla lähikoululla.            

Minulla on riipaisevia kokemuksia siitä, mihin asiat voi mennä kiusaamisen, ja monen muun ikävän mutkan kautta, jos siihen ei puututa ajoissa ja henkilö ei saa ajoissa tarvitsemaansa apua.

Koululle meno jännitti etukäteen aika paljon, mutta kaikki meni loistavasti, oppilaat käyttytyivät todella kauniisti ja olivat aivan messissä ohjelmassa! Teimme muutaman yksinkertaisen voimavaratehtävän jonka jälkeen oli pareittain tehtävä vuorovaikutusleikki.Illalla ystäväni tuli meille tyttärensä kanssa kylään. 

Nauramme usein sille, miten jaksamme yrittää kerta toisensa jälkeen jotain rakentavaa keskustelua ja valmistaa ruokaa samalla kun lapset pyörii jaloissa.
Ei meinaan ihan helppo tehtävä, kun molempien aivot tuntuvat olevan yhtä mössöä huonosti nukuttujen öiden vuoksi!

On oikeasti surkuhupaisaa, miten monta kertaa voi aloittaa yhden lauseen alusta. Tai kuinka kauan menee aikaa maailman yksinkertaisimpienkin reseptien valmistamiseen!

Mutta sinnikkyydesta palkitaan, mun mielestä on niin siistiä, että vaikka molemmat on väsyneitä ja eletään hektistä arkea lasten kanssa, pidetään silti kiinni jo perinteeksi muodostuneesta tavasta valmistaa yhdessä ruokaa.Ihan uskomattoman hyvä voittajafiilis (ja sisältöä arkeen) tulee kun jaksaa panostaa yhdessä ruoanlaittoon, vaikka se olisikin haastavaa. Meille on myös tärkeää näyttää lapsille mallia tällaisesta ruokakulttuurista, jossa yhdessä tehdään ja syödään pitkän kaavan mukaan.

Toki toivotaan, että joku ilta saadaan toteuttaa tämä ihan aikuisporukalla!

Tällä kertaa meitä inspiroi Street food -tyylinen sormiruoka.
Menu valmistui todella vaivattomasti (lukuisat keskeytyksetkin huomioon ottaen), ja oli kiva, kun tästä pystyi rakentamaan juuri omansalaisen aterian.
Salaatti:
Villirucola
Tammenlehtisalaatti
Versot
Feta
Minuluumutomaatti

Täytetty Ciabatta:
(Tähän oli pohjaksi vaihtoehtona myös ohrarieska)
Aioli
Graavilohi
punasipuli
Brie-juusto
Balsamico 

Pulled pork burgerit:
Briossisämpylöitä
Valmista Pulled porkia
Halloumjuustoa
Tomaattia
Punasipulia
Coleslaw-salaatti
BBQ-kastike

Vinkki! 
Voit valmistaa burgeri ilman lihaa, korvaamalla pulled pork paistetuilla bataattisiivuilla. 

Sitä pitää kokeilla ensi kerralla! 
-Sasa 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa