Slider

Follow

Lapsi sairastaa

perjantai 30. elokuuta 2019

Noniin, nyt se on sitten alkanut, flunssakausi.

 

 


Isommat lapset aloittiva juuri koulun ja päiväkodin. ja vaikka pienin 1v. 2kk onkin vielä kotihoidossa, niin toki meille kotiin kantautuu pöpöt muista tiloista.

Nyt meillä on vain joku ihan perusflunssa, taapero on kärttyinen, väsynyt, eikä ruokahalu ole niin hyvä, mutta on kuitenkin ihan virkeä ja hyvinvoivan oloinen muutoin.
Yskä ja nenän tukkoisuus vaikeuttaa yöunia, ja hän saa raivareita koska ei tukkoisuuden takia saa kunnolla imettyä maitoa. Imetän edelleen, ja jokainen imettävä äiti tietää, että rinta on se mistä haetaan helpotusta kurjaan oloon. Pettymys on tietysti suuri, kun rinnalla olo ei onnistukaan.

Lue myös: Arjen helpotus; Nopeat ja helpot aamupalatHuolissaan tulisi olla, jos lapsi on apaattinen, hengitys on työlästä, iho on kalpea, lapsi ei pysty liikkumaan kunnolla, tai ei juo ja virtsaa riittävästi. 
Jos joku näistä kohdista täyttyy, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. 
Alle 3 kuukautiset kuumeiset vauvat on aina vietävä lääkäriin.Vaikka olen kolmen lapsen äiti, ja luulin kokeilleeni ja tietäväni kaikki kikka kolmoset lapsen olon helpottamiseksi, niin päätin kysyä Instagramissa seuraajiltani vinkkejä flunssaisen lapsen olon helpottamiseksi.


Listaan niitä tähän:

  • Korota sängynpäätyä esimerkiksi kirjojen avulla
  • Käytä niistäjää (tätä ilman ei oltaisi selvitty vauvan ensimmäistä kahta kuukautta!), nenäpumppu on huono, nenäimuri on paljon tehokkaampi.
  • Keittosuolatipat, esimerkiksi Natr.Chlorid-nenätipat. Nämä auttavat tehokkaasti irroittamaan limaa, ja niitä kannattaa laittaa ennen niistämistä.
  • Jos lapsi on yli 1-vuotias, voit antaa hänelle hunajaa. (Alle 1-vuotiaille ei tulisi antaa hunajaa, koska se voi sisältää Clostridium botulinum -bakteerin itiöitä. Itiöt eivät ole enää myöhemmin ruoansulatuskanavan kehityttyä vaarallisia.) Hunajalla on lukuisia suotuisia vaikutuksia: hunaja sisältää mineraaleja, entsyymejä ja vitamiineja, jotka kehittävät vastustuskykyä. Hunajalla on antibakteerisia vaikutuksia ja se rauhoittaa nielua ja irrottaa limaa.
  • Aseta sipulisukka sänkyyn. Sipulin itkettävän vaikutuksen sanotaan avaavan hengitysteitä. Laita pilkottu sipuli sukkaan ja sängynpäätyyn.
  • Höyryhengitys auttaa ylähengitystieinfektioihin. Voit asettaa höryävän veden esimerkiksi kattilaan, ja lapsen sinne hengittelemään pyyhkeen alle. Pienen lapsen kanssa tämä ei onnistu, mutta höryhengitystä voi tehdä myös suihkussa. 
  • Jos lapsi on kipeä tai kuumeinen, muista aina riittävä kipulääkitys sekä lepo


Hunajan ja inkiväärin voimaan uskon itse, kun olen flunssassa.

Mutta tätä sipulisukka vinkkiä en ollut koskaan kokeillut!

Mieheni korotti taaperon pinnasängynpäädyn, ja asetti sänkyyn sipulisukan.
Lapsi heräsi kyllä muutaman kerran, mutta en kuullut kertaakaan yskää, ja myös hengitys ei kuulostanut niin tukkoiselta.
Sattumaa tai ei, niin yö meni jo paremmin näitä vinkkejä seuraten.

-Sasa

Seuraa myös Facebookissa ja Instagramissa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa