Slider

Follow

Talvipuutarha

tiistai 30. heinäkuuta 2019

Minun on jo pitkään pitänyt käydä Helsingin Talvipuutarhassa.

Rakastan kasveja ja luontoa ylipäätään, ja Helsinkiä juuri siksi, että täällä voi kiertää erilaisia kiinnostavia paikkoja ja tapahtumia. 

Asumme ihan kivenheiton päässä Töölönlahden kupeessa sijaitsevasta Talvipuutarhasta.

 Talvipuutarhan sisäänkäynti

Ruusupuutarhaa


Silti en syystä tai toisesta ollut siellä vielä käynyt. Myös Stadikka on ihan meidän vieressä, mutta sielläkin käytiin ekaa kertaa vasta tänä kesänä!

Alunperin viestittelin siskoni kanssa, ja ehdotin Pihlajasaareen menoa. Se on niin ihana paikka, että siellä on tullut käytyä vähintään kerran kesässä. Nyt tänä kesänä emme ole käyneet vielä kertaakaan.
Kuitenkin ilmat viileni juuri niin roimasti, että 30 asteen helteiden jälkeen ei tehnytkään mieli lähteä saareen merenrannalle viettämään rantapäivää.

Siskoni ehdotti Talvipuutarhaa, ja mikä loistava tilaisuus oli nyt vihdoin ottaa itseä niskasta kiinni ja suunnata sinne koko perheen voiminpäiväretkelle!

Aion ihan ehdottomasti mennä uudestaankin. Ensi kerralla ehkä ilman lapsia, vaikka jonkun hyvän ystävän kanssa.
Lapset tykkäsivät tästä myös, ensimmäinen kommentti sisään tullessa oli että Vau mikä paikka!


"Talvipuutarhan rakennutti Jakob Julius af Lindfors, arkkitehti Karl Gustaf Nyströmin suunnitelmien mukaan. Talvipuutarha avattiin yleisölle 1893.
Lindfors lahjoitti rakennuksen Suomen puutarhayhdistykselle, joka piti alueella puutarhakoulua. Kaupunki osti vuonna 1907 Talvipuutarhan ja puutarhayhdistyksen muut rakennukset. 
Näin paikalle syntyi uusi kaupunginpuutarha. 
Lahjoittajan tahto oli, että kaupunkilaiset saavat tutustua puutarhaan maksutta, eikä pääsymaksua peritä tänäkään päivänä. 
Kasvihuoneen edustan ruusutarha on kaupunginpuutarhuri Svante Olssoninvuonna 1924 suunnittelema ja rakennuttama. Tarhaa rajaavat molemmilta reunoilta muotoon leikatut lehmukset. Kesällä silmä lepää yläterassin sinisarjoissa, kesäkukkaryhmissä ja näyttävissä ruukkuistutuksissa."

Lähde: stadissa.fi 
 

Talvipuutarha koostuu kolmesta eri vyöhykkeiden kasvihuoneesta.
Sisäänkäynti sijaitsee upeassa suuressa Palmuhuoneessa, jossa on myös karppiallas ja ihana parvi, jolta aukeaa näkymä keskisaliin.

Läntiseen siipeen on sijoitettu runsaasti istuskelupaikkoja, joten se olisi ihan loistava paikka kahvitteluun, eväiden syöntiin ja vaikka työntekoon. Seinissä on kauniit syvennykset luomassa tunnelmaa.
Ihan mahtava vaikka treffipaikaksi!
Täältä löytää useita vanhan ajan huonekasveja, ja mm. kukkivat orkideat.

Kaktushuone jää sisäänkäynnin ja Palmuhuoneen oikealla puolelle.
Kaktushuone on nimensä mukaisesti täynnä erilaisia kaktuksia, mehikasveja, ja valtavia aloeita.
Me nähtiin muutaman kaktuksen upea kukinta, mutta parhain kukinta-aika taitaa olla touko-kesäkuussa ja marras-joulukuussa.

Meillä kävi myös tuuri, sillä kesäisin lapsille järjestetään pihalla kesäteatteri. En tiennyt tästä etukäteen, mutta osuimme juuri sopivasti klo 11 näytökseen.


Talvipuutarhan Aukioloajat:
ma  Suljettu
ti  09.00 – 15.00
ke 12.00 – 15.00
to 12.00 – 15.00
pe 12.00 – 15.00
la 12.00 – 16.00
su 12.00 – 16.00

Ja sitten miljoona kuvaa, puutarha oli niin ihastuttava ja kuvauksellinen paikka, että nopeasti tuli otettua suuri määrä valokuvia.
Hengailua läntisessä siivessä

Karppiallas

Karppiallas

Lilja ihastelee kukkia

KaktushuoneElias kaktushuoneessa

Läntinen siipi

Näkymä parvelta Palmuhuoneeseen

Parven jättimiset hortensiatEväshetki
Eikö olekin upea paikka?

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan!

-Sasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa