Slider

Follow

Pääsiäinen

torstai 25. huhtikuuta 2019

Meillä pääsiäisen vietto on ollut pääosin melko vähäistä, olen nimittäin oikeastaan aika surkea loihtimaan isompia juhla-aterioita ja kattauksia.
Mutta harjoitus tekee mestarin, eikö niin?

Rakastan sitä että voin viettää perheeni kanssa aikaa, nähdä sukulaisia, nauraa, jutella, ja syödä yhdessä.
Pidän myös pienten ja vähän isompienkin tapaamisten ja juhlien suunnitelusta ja järjestämisestä.
Tästä syystä pidän myös kaikista pyhistä, on aina hyvä syy keksiä jotain kivaa, oli se sitten ruoanlaittoa, diy-juttuja tai kukka-asetelmien tekoa.

Vuosi vuodelta olen itsekin panostanut enemmän sekä ruoan että kattauksen esteettisyyteen ja sen suunnitteluun.
Siitä se juhlatunnelma syntyy, vai mitä?
Kokeilinkin muutamaa esillepanoa ja asetelmaa.

"Tänä vuonna kuitenkin halusin laittaa jotain pientä, ja tässä kuvia meidän pääsiäisestä."

Pääsiäistä ei siis ole aikaisemmin meillä erityisemmin vietetty, lukuunottamatta virpomista ja pääsiäismunien piilotusta, lapset pitävät siitä huolen, että ne muistetaan joka vuosi.
Tänä vuonna pojat olivatkin erityisen innokkaita. Normaalisti avustan askartelupuuhissa, mutta nyt he hoitivat kaiken itse.
Lilja ei vielä tänä vuonna päässyt mukaan, hän on alle vuoden joten ei vielä niin paljon ymmärrä pääsiäisen päälle. Lilja lähti kanssani äänestämään, ja pojat hoitivat koko homman kotiin keskenään, ja saalis olikin suurempi kuin koskaan!
Saatoimpa napata saaliista muutaman munan itsellenikin..

Kuten jo kerroin, aiemmin kodissamme pääsiäinen ei ole juuri näkynyt.
Lasten kanssa olen saattanut laittaa rairuohon kasvamaan, ja ollaan yhdessä koristeltu pajunoksat.

Tänä vuonna kuitenkin halusin laittaa jotain pientä, ja tässä kuvia meidän pääsiäisestä.

"Kävin myös Lahdessa tapaamassa perhettäni, ja inspiroiduin äitini tekemistä pääsiäisasetelmista ja askarteluista."Löysin kirpparilta ihania keraamisia munia, niiden kaveriksi pääsivät roosanväriset koristemunat.Loppukeväästä leinikit on olleet erityisen suosittuja!Puutarjottimen päälle pääsi Pentikin pääsiäispuput ja Iittalan kastehelmituikku.Lilja sai käsiinsä palan pajunoksaa.Tulppaanit näyttää kauniilta vielä vähän rupsahtaneinakin.Käytiin tapaamassa perhettäni Lahdessa. Lilja siskoni Moonan sylissä.Pääsiäisbrunssi.Halusin pajunoksista yksinkertaiset ja neutraalit, näyttää kauniilta, vai mitä?Roosan väriset munat toistavat sohvatyynyjen väriä, ja roikkuvat sulat tuovat keveyttä asetelmaan.Yksi kirpputorimunista pääsi hyllyyn, loput koristemunista löysi paikkansa lasikuvun alta.Tämän vuoden hitti, lautasliinapupu. Näyttää ihanalle!


"Rakastan viettää perheen kanssa aikaa, nähdä sukulaisia, nauraa, jutella, ja syödä yhdessä.
Vuosi vuodelta olen itsekin panostanut enemmän sekä ruoan että kattauksen esteettisyyteen ja sen suunnitteluun.
Siitä se juhlatunnelma syntyy, vai mitä?"
Äitini luona, eli mummilassa, oli jo käynyt pikku noitia.Pilvi 8v. oli askarrellut korkista, jäätelötikuista ja munakennosta söpön pupun.Äitini tekemä kranssi pajunoksista ja sulista.Asetelmia pöydällä, kana on kirpparilöytö.
Helmililjat ja narsissit tuovat väriä.Keittiökin on puettu kevääseen, kekseliäästi hedelmien sekaan on lisätty sulkia.Tietysti söimme, taas vähän lisää, herkkuja ja suklaamunia :)Narsissiasetelma, itse virkattu kori johon on lisätty valkoisia sulkia.Ideoita oli itsellä vielä useampikin takataskussa, mutta jotenkin se pääsiäinen tuli kuitenkin lopulta kovin äkkiä, vaikka todellisuudessa se oli ajankohdaltaan tänä vuonna myöhään!
No, jääpähän ensi vuodelle toteutettavaksi :)

Ps. Edellisessä postauksessa myös tunnelmia pääsiäisenä vietetyistä synttäreistä, ja ohje suklaakakkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa