Slider

Follow

Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku

tiistai 23. huhtikuuta 2019



Pääsiäisen vietto päättyi siskontyttöni 8-vuotissyntymäpäiville, jonne koko perhe ja lähisuku kokoontui.
Siskoni Iisa loihtii aina super hyvät tarjottavat, ja tässä postauksessa onkin teille resepti herkulliseen ja muhkeaan kolmikerroksiseen juustokakkuun.






"Jäin myös ihailemaan Iisan ja Markon kaunista kotia, ja kuvasin muutaman yksityiskohdan teillekin."

Sää oli ihan mahtava, ja oli niin hauskaa taas kokoontua ja nähdä kaikkia läheisiä.
Meillä juhlat on aina rennon rempseitä, ja naurua ja (huonoja) vitsejä ei ainakaan jää puuttumaan!
Jäin myös taas kerran ihailemaan Iisan ja Markon kaunista kotia, niinpä kakun ja reseptin lisäksi kuvasin muutaman yksityiskohdan heidän kodistaan teillekin.




Kauniita yksityiskohtia, String-hyllyyn on kiinnitetty hempeitä sulkia.


Pentikin Violet lasilyhtyyn voi tehdä teeman mukaisia asetelmia.

Värikkäät tulppaanit ja pajunoksat sopivat todella kauniisti neutraaliin ja klassiseen kotiin.


Makuuhuoneessa on rauhoittavaa tunnelmaa luovia puuvillanoksia.


Pumpulisen pehmeät puuvillanoksat.


Synttäri humua, välillä poseeratiin ja pelleiltiin sohvalla, välillä käytiin terassilla nauttimassa auringosta ja haukkaamassa happea, ja välillä keskityttiin lastenhuoneessa leikkeihin.



Serkuksilla on aina hauskaa keskenään!


Synttärisankari Pilvin mekko on oman äidin käsialaa kankaan värjäystä myöten, Haaveilla designin valmistama.



Poikien sukat on Aarrekidin. Eliaksen paita (vas.) on Mako designin, ja Kassun (oik.) paita on Papun.


Muhkea kakku oli ihan super hyvää, ja siitä riitti isommallekin porukalle!


Eliakselle maistui kakku :) Ihana paita on Mako designin.


Lilja ihmettelee koria isin sylissä.


Liljan Kaiko clothingin mekko on hankinta tämän vuoden Lapsimessuilta.




Tässä vielä ohje kakkuun, se löytyy myös postauksen alussa olevasta linkistä:




Annoksia 20

Valmistusaika 1h 15 min + hyytyminen 6-12 t

Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku

Ainekset

-300g Oreo-keksejä
-150g voita
-1tl rypsiöljyä

Täyte

-1 1/2rkl liivatejauhetta (Dr. Oetker) (tai korvaava määrä liivatelehtiä!)
-1dl kylmää vettä
-800g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
-2 1/2dl sokeria
-2 1/2dl maitoa
-4dl kuohukermaa
-100g valkosuklaata
-100g maitosuklaata
-150g tummaa suklaata

Lisäksi

-kermavaahtoa
-suklaakastiketta
-tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Jos omistat korkeareunaisen, kapean irtopohjavuoan (Ø 18–20 cm), käytä sitä. Voit tehdä kakun myös matalassa vuoassa (Ø n. 25 cm). Pingota leivinpaperi reunan ja pohjan väliin. Öljyä reunat. 
  2. Ota viisi keksiä sivuun koristelua varten. Kaavi lopuista kekseistä täyte, sitä ei käytetä. Sulata voi. Jauha keksit tehosekoittimessa. Lisää voi lusikalla sekoittaen. Painele keksiseos vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.
  3. Sekoita liivate veteen turpoamaan. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää maito ja sekoita. Jaa tuorejuustoseos kolmeen kulhoon.
  4. Vaahdota kerma. Paloittele suklaat omiin kulhoihinsa ja sulata ne. Sekoita suklaat tuorejuustoihin.
  5. Sulata liivateseos vesihauteessa tai mikrossa, noin 30 sekuntia. Jaa liivate kolmeen osaan ja sekoita suklaatäytteisiin. Lisää kerma täytteisiin ja sekoita huolella.
  6. Ota kakkupohja jääkaapista ja levitä valkosuklaatäyte vuokaan. Katso, ettei vuoan reunaan jää tahroja. Laita kakku 15 minuutiksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy hieman (pidä muut täytteet huoneenlämmössä). Levitä maitosuklaatäyte ja hyydytä jääkaapissa 15 minuuttia. Tee lopuksi tummasuklaakerros. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mielellään yöksi.
  7. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Koristele kekseillä, kermavaahdolla, suklaakastikkeella ja kuorimaveitsellä vuolluilla suklaalastuilla.
Vinkki Voit korvata liivatejauheen 10 liivatelehdellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Sisällön tarjoaa Blogger.

Sivut

Theme Designed By Hello Manhattan
|

copyright Sasa Villa

Copyright Sasa Villa